Άσχημα νέα: Ο Πούτιν κάνει αυτό που φοβόμασταν με την Τουρκία…

Άσχημα νέα: Ο Πούτιν κάνει αυτό που φοβόμασταν με την Τουρκία…

Η Τουρκία εργαλειοποιεί το προσφυγικό αλλά και τη μουσουλμανική μειονότητας εξαιτίας της μεγάλης ενόχλησης που προκάλεσε η αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτίθεται συνεχώς στην Ελλάδα παρουσιάζοντας τις πράξεις του ως «άμυνα» στις ελληνικές ενέργειες.

Η Τουρκία εργαλειοποιεί το προσφυγικό αλλά και τη μουσουλμανική μειονότητας εξαιτίας της μεγάλης ενόχλησης που προκάλεσε η αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης. Πλέον ως «απάντηση» από την Αγκυρα στην αμερικανική εμφάνιση στην Αλεξανδρούπολη θα έρθει η δημιουργία τερματικού σταθμού φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή Τουρκία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να έχει δώσει ήδη το «πράσινο φως».

Άσχημα νέα: Ο Πούτιν κάνει αυτό που φοβόμασταν με την Τουρκία…
QUIZY 4 δώρα, 4 νικητές: Σε αυτό το κουίζ των 10 απλών ερωτήσεων όσοι έχουν γνώσεις κερδίζουν! Εσύ;

Σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές στο παρασκήνιο θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να υπάρχει μια υπόσχεση στήριξης του Ταγίπ Ερντογάν ενόψει τον εκλογών που θα γίνουν τον Ιούνιο του 2023. Μπορεί να έχει τη μορφή χρηματοδότησης από τη Μόσχα, ή και το στοιχείο της ανάδειξης των «διπλωματικών ικανοτήτων» του Τούρκου προέδρου που θα του έδινε πολλούς πόντους στο εσωτερικό του, σύμφωνα με το skai.gr.

Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές πως το πρέσινγκ από την Άγκυρα δεν θα σταματήσει, καθώς οι γείτονες έχουν επιδοθεί στο «κυνήγι μιας νίκης» ενόψει των εκλογών. Για αυτόν τον λόγο ξαναήρθε στο προσκήνιο το τουρκολυβικό μνημόνιο και ήδη οι μη επιβεβαιωμένες διαρροές μιλούν ακόμα και για παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν στην Τρίπολη μέσα στον Νοέμβριο. Ακολουθεί τους νέους ενεργειακούς δρόμους που ανοίγονται και επιχειρεί με κάθε τρόπο να δείξει πως δεν παραιτείται.

Με παράλληλες κινήσεις ψάχνει να κυκλώσει τον τελικό του στόχο και ας βαδίζει σε ένα τεντωμένο σχοινί, ειδικά στις σχέσεις του με τις ΗΠΑ. Το περιστατικό με τους 92 μετανάστες που εντοπίστηκαν γυμνοί στις όχθες του Έβρου δεν ήταν ένα ακόμα συμβάν. Ο Τούρκος πρόεδρος δεν θέλει άλλους μετανάστες στη χώρα του, καθώς βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Όλες οι πρωτουβουλίες που παίρνει οδηγούν σε ένα συμπέρασμα: δημιουργεί συνθήκες και κλίμα «αναμονής» ενός θερμού επεισοδίου. Για αυτό το λόγο ο δικός του άνθρωπος, ο εκπρόσωπος του, Ιμπραήμ Καλίν, άφησε στην άκρη τη διπλωματική γλώσσα και προχώρησε ένα ακόμα βήμα. Ζήτησε από την Ελλάδα να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις της από τα νησιά του Αιγαίου. Και το επικίνδυνο παιχνίδι συνεχίζεται…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.