Είδατε την ντροπή της τελευταίας δημοσκόπησης;

Είδατε την ντροπή της τελευταίας δημοσκόπησης;

Προσβολή για τη Δημοκρατία

Προβάδισμα 8,3 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει σε νέα δημοσκόπηση η ΝΔ, ενώ την ίδια στιγμή καταγράφονται ενδιαφέροντα ευρήματα σχετικά με το τι λένε για την ακρίβεια και το μέτρο για το «καλάθι του νοικοκυριού».

Στη δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1.002 πολιτών από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής: ΝΔ 31,2%, ΣΥΡΙΖΑ 22,9, ΠΑΣΟΚ 11,4, ΚΚΕ 5,6, Ελληνική Λύση 5,1%, ΜέΡΑ 25 3,2%. Ταυτόχρονα ποσοστό «ντροπή» κατέγραψε το κόμμα του μέλους του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» Ηλία Κασιδιάρη που συγκεντρώνει 2%! Στη δημοσκόπηση άλλο κόμμα απαντά πως θα ψηφίσει 6,4% και οι αναποφάσιστοι είναι στο 12,2%.

Είδατε την ντροπή της τελευταίας δημοσκόπησης;

«Μάστιγα» η ακρίβεια

Σε ότι αφορά την ακρίβεια η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων απαντά ότι έχει μειώσει τις αγορές βασικών αγαθών, ενώ την ίδια στιγμή η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν έχει προσδοκίες ότι θα βοηθεί από το μέτρο για το «καλάθι του νοικοκυριού» στο οποίο συμφώνησαν το υπουργείο Ανάπτυξης και τα σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα για το αν «η ακρίβεια σας έχει υποχρεώσει να μειώσετε τις αγορές βασικών αγαθών;», το 40% απάντησε «αρκετά», το 31% «πολύ», το 23% «λίγο» και μόλις ένα 5% απάντησε «καθόλου», ενώ το 1% απάντησε ΔΞ/ΔΑ. Στο ερώτημα «πόσο θα βοηθήσει το καλάθι του νοικοκυριού την οικογένειά σας», το 34% πιστεύει «λίγο», το 23% «καθόλου», ενώ το 17% απαντά «αρκετά» και το 5% «πολύ». Την ίδια στιγμή υπάρχει ένα σχετικά υψηλό ποσοστό της τάξης του 21% που απαντά ΔΞ/ΔΑ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.