Αλλαγή νόμου: Έτσι θα μένουν για πάντα εκτός Βουλής τα ακροδεξιά μορφώματα

Ισόβια συν 10 χρόνια στον Ρουπακιά - 13 χρόνια στο διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης

Η αλλαγή στον εκλογικό νόμο θα φέρει νέες ισορροπίες.

δημοσκοπήσεις μπορεί να επικεντρώνονται στα δύο κόμματα που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να διεκδικήσουν την επόμενη διακυβέρνηση της χώρας, κάτω όμως από αυτά γίνεται ένας αγώνας μικρότερων κομμάτων να μπουν στην επόμενη Βουλή.

Ένα από αυτά είναι το νέο μόρφωμα του καταδικασμένου για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη. Στην τελευταία δημοσκόπηση της MRB φαίνεται ότι το κόμμα του συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου κοντά στο 2,5% το οποίο σε ενδεχόμενη συσπείρωση των ακροδεξιών ψηφοφόρων γύρω του τον τελευταίο προεκλογικό μήνα μπορεί να τον ξανάφερνε ως αρχηγό κόμματος στη νέα Βουλή.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, βουλευτής της κυβέρνησης ενημέρωσε για τις προθέσεις της να αλλάξει το πλαφόν του εκλογικού νόμου και το 3% που αυτή τη στιγμή αρκεί για να μπει κάποιο κόμμα στη βουλή να αλλάξει και να φτάσει στο 5%. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα δεν είναι αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο.

Έτσι θα μένει για πάντα εκτός Βουλής ο Κασιδιάρης και άλλοι παρόμοιοί του όπως ανέφερε ο βουλευτής. Τα ερωτήματα ξεκινούν όμως για το πόσο θα εξέφραζε τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που κινούνται ανάμεσα στο 3 και το 5%, οι οποίες θα έμεναν εκτός βουλής ακόμα και με 4,99%.

Κόμματα όπως το Μέρα25 που ξεπερνάει οριακά το 3% αλλά ακόμα και το παραδοσιακό ΚΚΕ που παίζει στα όρια του 5% (στην τελευταία δημοσκόπηση ήταν ελάχιστα κάτω από το 5%) με ελάχιστες αυξομειώσεις θα κινδύνευε να μην εκπροσωπηθεί σε μία βουλή που με το νέο πλαφόν ίσως γινόταν για πρώτη φορά τρικομματική.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.