Ντέρμπι: Η διαφορά- έκπληξη του Σύριζα από τη ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Νέα δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Ποιο κόμμα χάνει λίγη από τη δυναμική του.

Mπορεί να μην έχουμε μπει ακόμα στο 2023, έτος των εθνικών εκλογών, η χώρα όμως διανύει μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με δημοσκοπήσεις να επικεντρώνονται στη διαφορά ανάμεσα στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας έγινε από την MRB για λογαριασμό του Newsbomb.gr και τα αποτελέσματά της είναι άξια ανάλυσης λίγους μήνες πριν στηθούν οι κάλπες.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, το ποσοστό που καταγράφει η Νέα Δημοκρατία φτάνει 29,5% έναντι 22,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα είναι στο 6,8%. Με την αναγωγή σε έγκυρα ψηφοδέλτια η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 7,2%, με τη Νέα Δημοκρατία να καταγράφει ποσοστό 31,3% και τον ΣΥΡΙΖΑ 24,1%.

Στη δημοσκόπηση τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με 11,2% που χάνει μέρος της δυναμικής του από προηγούμενες δημοσκοπήσεις. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,9%, η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ 25 με 3,1%. Είναι ενδεικτικό ότι έστω και οριακά σε όλες τις δημοσκοπήσεις το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη μπαίνει στην επόμενη Βουλή. σε όλες τις μετρήσεις «πιάνει» οριακά το όριο εισόδου στη Βουλή.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.