
Έκδηλη ανησυχία στην ΕΕ
Οι ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρακολουθούν με αμηχανία την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές, εξαιτίας όσων έχει προαναγγείλει.
Στο άτυπο ευρωπαϊκό συμβούλιο που γίνεται στη Βουδαπέστη, αναμένεται να καταγραφεί η ανησυχία των Ευρωπαίων για επικείμενους κλυδωνισμούς στην ευρωπαϊκή οικονομία.
Ήδη, η έκθεση Ντράγκι, η οποία θα είναι στο επίκεντρο της συζήτησης των «27» αύριο Παρασκευή, περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας.
Το εφιαλτικό σενάριο
Αυτό που τρομάζει τους Ευρωπαίους είναι το σενάριο επιβολής δασμών. Ήδη ο Τραμπ έχει προαναγγείλει πως θα επιβάλλει δασμούς – μαμούθ στην Κίνα αλλά και στην Ευρώπη.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ξορκίζουν ως εφιαλτικό το σενάριο επιβολής οικονομικών δασμών σε ευρωπαϊκά προϊόντα καθώς ένας εμπορικός πόλεμος εκ μέρους της Αμερικής θα είχε πολυεπίπεδες συνέπειες για τα κράτη – μέλη.
Οι εκτιμήσεις, πάντως, είναι δυσοίωνες…
Τελευταίες Ειδήσεις
- ΣΚΑΪ, πρώην σύντροφοι και… θανατική ποινή: Το τριπλό χτύπημα που εξόργισε τον Τσίπρα
- Η τρίτη δύναμη χωρίς κόμμα: Το παράδοξο των 27 που αλλάζουν το παιχνίδι
- Ο δρόμος Μητσοτάκη προς την κάλπη: Τραμπ, ΔΕΘ, Μάρμαρα, εκλογές


