«Να μάθετε κολύμπι. Θα έρθουμε ξαφνικά νύχτα»

«Ο Ερντογάν θα στείλει πολεμικά σκάφη στην Κρήτη και τότε ο Μητσοτάκης πρέπει να πάρει τη μεγάλη απόφαση»

Η Ελλάδα εκθέτει την Τουρκία

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την ένταση κατά το δείπνο στην Πράγα.

«Στο δείπνο είχα την ομιλία μου, την ολοκλήρωσα. Ο κύριος (σ.σ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης) φαίνεται πως ενοχλήθηκε πολύ από την ομιλία μου και επειδή ενοχλήθηκε και παρόλο που δεν αρμόζει στο πνεύμα του δείπνου. Πήρε τον λόγο. Δεν ξέρω από ποιον πήρε την άδεια, ίσως από τον πρόεδρο. Και εκεί μας απάντησε. Θεώρησε πως εμείς μιλήσαμε βαριά. Αλλά δεν είναι έτσι. Οι ίδιοι δεν είναι εκεί που πρέπει. Ξέρετε, η πολιτική τους βασίζεται πάνω στο ψέμα, δεν υπάρχει εντιμότητα. Όταν λέμε να συναντηθούμε όλες οι παράκτιες χώρες, δεν έρχονται. Βάζουν πολλές χώρες ως ενδιάμεσους» (σ.σ. «καρφί» για τις ΗΠΑ). Δεν έχουμε επί του παρόντος τίποτα να πούμε με την Ελλάδα. Ελπίζουμε να βρούμε κάποια ευκαιρία να συνομιλήσουμε», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Αργότερα, σύμφωνα με τη Hurriyet, και ενώ είχε ολοκληρωθεί το δείπνο των ηγετών, ο Ερντογάν, απαντώντας σε Ελληνίδα δημοσιογράφο ανέφερε πως: «Η απάντηση μας δεν είναι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όποια χώρα μας επιτεθεί “μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ”».

«Να μάθετε κολύμπι. Θα έρθουμε ξαφνικά νύχτα»
QUIZY 4 δώρα, 4 νικητές: Σε αυτό το κουίζ των 10 απλών ερωτήσεων όσοι έχουν γνώσεις κερδίζουν! Εσύ;

Οι τουρκικές απειλές δεν περνούν στα… ψηλά από την Ελλάδα που φροντίζει να ενημερώνει για τα όσα λένε αξιωματούχοι από την Αγκυρα. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος παρέδωσε σε επτά μέλη της  Αμερικανικής Επιτροπής για τον Αμυντικό Προϋπολογισμό και των Θεμάτων Ενέργειας ( House Armed Services Committee -HASC-) του Κογκρέσου έναν φάκελο με τα λόγια των Τούρκων.

Σύμφωνα με το Βήμα, με το «καλημέρα» ο υπουργός τους παρέδωσε από ένα… «ανθολόγιο» γεμάτο με τις τουρκικές απειλές και ύβρεις. Ήταν οι γνωστές τουρκικές απειλές ότι θα «έρθουμε ξαφνικά νύχτα», ή «Έλληνες να μάθετε κολύμπι» (σ.σ. πρόκειται για την αγαπημένη απειλή-ατάκα του Χουλουσί Ακάρ) ή ακόμα «κολυμπώντας πάνε οι στρατιώτες μας στο Καστελλόριζο» και αρκετές άλλες, περίπου εννέα σελίδες απειλών περιλαμβάνονται στο «ανθολόγιο». Μαζί με τις απειλές ο υπουργός έδωσε στους Αμερικανούς και χάρτες, αυτό της περιβόητης γαλάζιας πατρίδας, των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου μας και των υπερπτήσεων στα ελληνικά νησιά. Τέτοιο «ανθολόγιο» ύβρεων και απειλών από χώρα μέλους του ΝΑΤΟ κατά μιας άλλη χώρας μέλους της Συμμαχίας οι Αμερικανοί γερουσιαστές, όπως είπαν, πρώτη φορά έβλεπαν. Έμειναν με το στόμα ανοικτό, έκπληκτοι, με τον Γερουσιαστή της Λουϊζιάνα να θέλει να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.