Θερμό επεισόδιο, ώρα μηδέν: Η κόκκινη γραμμή που αν την σπάσει ο Ερντογάν η Ελλάδα θα ανοίξει πυρ

Θερμό επεισόδιο, ώρα μηδέν: Η κόκκινη γραμμή που αν την σπάσει ο Ερντογάν η Ελλάδα θα ανοίξει πυρ

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία από την Ελλάδα

«Βροχή» πέφτουν τα χαστούκια σε Τουρκία και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την παράνομη συμφωνία με τη Λιβύη αλλά και τη συνεχή αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών.

Χαρακτηριστικό είναι το νέο «άδειασμα» που δέχθηκε η Αγκυρα όσον αφορά την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών, με τη Βρετανία να παίρνει τη σκυτάλη. Μετά την Ευρωπαϊκή Ενωση, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, των ΗΠΑ, και της Αιγύπτου που έχουν βγει δημόσια να καταγγείλουν τις τουρκικές πρακτικές, όπως σημείωσε και ο Νίκος Δένδιας από τη Βαρσοβία, και το βρετανικό ΥΠΕΞ πήρε θέση υπέρ της Ελλάδας.

Ο Νίκος Δένδιας σημείωσε πως «περιέγραψα την κλιμάκωση της προκλητικής ρητορικής της Τουρκίας που φτάνει συνεχώς σε νέα ύψη. Μερικές φορές σε προσωπικό επίπεδο».

«Επιτρέψτε μου να είμαι ειλικρινής. Δεν πρόκειται να πτοηθούμε. Αλλά επίσης δεν πρόκειται να παρασυρθούμε σε έναν διαγωνισμό λέξεων. Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί το έδαφός της, την κυριαρχία της, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, την ύπαρξή της. Με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει», συνέχισε ο κ. Δένδιας στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία πως η Ελλάδα θα ανοίξει μέχρι και πυρ για την κυριαρχία της.

«Με ικανοποίηση βλέπουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και οι Αιγύπτιοι φίλοι μας έχουν βγει δημόσια να καταγγείλουν τις τουρκικές πρακτικές. Υπογράμμισαν το προφανές: ότι η σημερινή κυβέρνηση της Τρίπολης δεν έχει καμία εντολή να υπογράψει διεθνείς συμφωνίες. Τόσο το προηγούμενο όσο και το πρόσφατο “Μνημόνιο Συνεννόησης” που υπεγράφη μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας δεν είναι μόνο παράνομο, αλλά και άκυρο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.