Χίλιες λέξεις: Η φωτό – μαχαιριά του κ. Γουργουλιάνη που δείχνει πώς θα εξελιχθεί η πανδημία στην Ελλάδα το φθινόπωρο

Χίλιες λέξεις: Η φωτό - μαχαιριά του κ. Γουργουλιάνη που δείχνει πώς θα εξελιχθεί η πανδημία στην Ελλάδα το φθινόπωρο

Τη στιγμή που έχουν ήδη να εκφράζονται ανησυχίες, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης δίνει την εικόνα που θα επικρατήσει τον χειμώνα

Ανησυχία στους επιστήμονες έχει προκαλέσει η συνύπαρξη γρίπης και κορωνοϊού. Ταυτόχρονα η ΠΟΕΔΗΝ κρούει καμπανάκι κινδύνου ανακοινώνοντας πως φέτος η γρίπη ήρθε νωρίτερα και ήδη υπάρχουν κρούσματα.

Τη στιγμή που έχουν ήδη να εκφράζονται ανησυχίες, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης δίνει την εικόνα που θα επικρατήσει τον χειμώνα με την πανδημία. Σε ανάρτησή του που τιτλοφορείται «Αναμνήσεις από το καλοκαίρι. Όταν τα κύματα της πανδημίας εξαντλήθηκαν» επισημαίνονται τα εξής:

«Δείτε την πράσινη γραμμή που παρουσιάζει τις μολύνσεις και τους θανάτους τον τελευταίο χρόνο από την πανδημία στον κόσμο . Την «επέλαση» της Όμικρον, στις αρχές του 2022 , ακολούθησαν μικρότερα κύματα μολύνσεων και ακόμα μικρότερα κύματα θανάτων. Πιο ευκρινής είναι η εξάντληση των αντίστοιχων κυμάτων στην Ευρώπη (κόκκινη γραμμή). Το καλοκαίρι στις διακοπές μας, όλοι καταλάβαμε ότι δεν έχει σημασία ο αριθμός των κυμάτων αλλά η έντασή τους. Κάπως έτσι θα εξελιχθεί η πανδημία και για το Φθινόπωρο που ήδη έφθασε».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.