Ξεβράκωμα: Η Google δίνει τις τουρκικές βάσεις

Ξεβράκωμα: Η Google δίνει τις τουρκικές βάσεις

Τι γράφει τουρκικό μέσο

Το τουρκικό Sputnik υποστηρίζει ότι «Η αμερικανική Google δημοσιεύει δορυφορικές φωτογραφίες στρατιωτικών βάσεων και εγκαταστάσεων στην Τουρκία, ενώ η Yandex τις κρύβει».

Σύμφωνα με έρευνα του Sputnik, «Η υπηρεσία δορυφορικών εικόνων Google Earth, που προσφέρεται από την αμερικανική μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο Google, δείχνει τις στρατιωτικές βάσεις και τις εγκαταστάσεις της Τουρκίας απροκάλυπτα.

Σε αυτές τις εικόνες, τα στρατηγικής σημασίας αεροσκάφη και τα πλοία της Τουρκίας είναι ευδιάκριτα και η διάταξη των στρατιωτικών βάσεων και εγκαταστάσεων φαίνεται με πλήρη λεπτομέρεια.

Ξεβράκωμα: Η Google δίνει τις τουρκικές βάσεις
QUIZY Εάν έχεις γνώσεις κέρδισες: Θα κάνεις το 10/10 στο απλό κουίζ που ο νικητής παίρνει ένα απίθανο smartphone alcatel;

Ωστόσο, όταν ο ίδιος χάρτης στρέφεται για παράδειγμα προς την Ελλάδα, οι στρατιωτικές βάσεις και οι εγκαταστάσεις είναι σαφώς θολές και λογοκριμένες. Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι μεταξύ αυτών των στρατιωτικών βάσεων και εγκαταστάσεων είναι περιοχές, όπως η ναυτική βάση της Σούδας που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Η Google φαίνεται επίσης να ασκεί αυτή τη λογοκρισία σε πολλές χώρες στην Ευρώπη και το Ισραήλ. Από την άλλη πλευρά, όλες οι στρατιωτικές βάσεις και οι εγκαταστάσεις της Ρωσίας εμφανίζονται απροκάλυπτα στη Google.

Η υπηρεσία διαδικτύου Yandex, με έδρα τη Ρωσία, προσφέρει υπηρεσία δορυφορικών εικόνων, όπως η Google.

Ωστόσο, η Yandex λογοκρίνει τις στρατιωτικές βάσεις και εγκαταστάσεις της Τουρκίας και τα περίχωρά τους. Στρατιωτικές βάσεις και εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες, που λογοκρίνονται από την Google, δημοσιεύονται ανοιχτά στη Yandex»

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.