Δεν έχει εγκριθεί ακόμα: Ώρα μεγάλης απόφασης για τον Τζίγγερ

vardinogiannis

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα κάνει το μεγάλο βήμα;

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ανέλαβε εκτελεστικά καθήκοντα στην ναυαρχίδα του ομίλου της οικογένειας, την Motor Oil.

Πρόκειται για την εταιρεία πετρελαιοειδών με έδρα το Μαρούσι η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας, του φυσικού αερίου και της διύλισης και εμπορίας αργού πετρελαίου.

Σήμερα, η Motor Oil έχει εξελιχθεί σε βασικό πρωταγωνιστή του κλάδου της, στις περιοχές της νοτιοανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Όταν ο «Τζίγγερ» ανέλαβε τα εκτελεστικά καθήκοντα και έτσι, η Motor Oil έπαψε να ασχολείται μόνο με τους πρωτογενείς τομείς παραγωγής και την ναυτιλία, πραγματοποιώντας επενδύσεις στον χώρο της ενέργειας, της επικοινωνίας, των τραπεζικών επενδύσεων, του real estate, της παραγωγής αγαθών, της ψυχαγωγίας.

Ώρα μεγάλης απόφασης

Μπορεί να φαντάζει στους περισσότερους σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο ανταποκρίνεται, τουλάχιστον στο πεδίο των σκέψεων που κάνει εσχάτως ο Τζίγγερ…

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έχει ενοχληθεί από τη φορολογία και το πρόστιμο που επέβαλλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Motor Oil και έχει αρχίσει να σκέφτεται την αλλαγή έδρας!

Σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στην οικογένεια Βαρδινογιάννη: «Έγινε όντως αναλυτική εισήγηση προς την οικογένεια, από συγκεκριμένη νομική εταιρεία για όλες τις παραμέτρους μετεγκατάστασης της έδρας. Ο Γιάννης Β. Βαρδινογιάννης, την κρατά στο συρτάρι, αλλά προς το παρόν δεν έχει εγκρίνει κάτι τέτοιο…», σύμφωνα με το mononews.gr.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκε τον τελευταίο καιρό μια έκθεση με όλες τις παραμέτρους της ενδεχόμενης αλλαγής έδρας της Motor Oil. Δηλαδή οι επιπτώσεις μιας τέτοιας απόφασης, τα φορολογικά ζητήματα και άλλες πτυχές που θα είχε μια τέτοια απόφαση.

Η έκθεση δόθηκε στον Γιάννη Βαρδινογιάννη ο οποίος αποφάσισε ότι προς το παρόν δεν τίθεται θέμα μετεγκατάστασης.

Οι πληροφορίες του mononews αναφέρουν ότι από την πλευρά της Motor Oil τονίζουν ότι δεν υπάρχει προς το παρόν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο, σημειώνουν ότι το κλίμα έχει βαρύνει μετά την έφοδο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις εγκαταστάσεις του ομίλου, αλλά και το πρόστιμο των 9,2 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκε πρόσφατα.

Πλέον, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης μένει να σκεφτεί τις παραμέτρους και να αποφασίσει τελεσίδικα αν θα μείνει η εταιρεία στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.