Το επίσημο ελληνικό σχέδιο: Αυτά είναι τα 4 μέτρα της κυβέρνησης για να βγει ο δύσκολος χειμώνας

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τα 3 νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για το Πάσχα

Τι σχεδιάζεται για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται

Η κυβέρνηση έχει εκπονήσει έκτακτο σχέδιο για να αντιμετωπίσει τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας σε περίπτωση που διακοπεί η ροή φυσικού αερίου.

Εφόσον εξαντληθούν όλα τα περιθώρια στο «τραπέζι» υπάρχει σαν λύση η δυνατότητα να βρεθεί αέριο από άλλες πηγές και η χρήση εναλλακτικών καυσίμων.

Το επίσημο ελληνικό σχέδιο: Αυτά είναι τα 4 μέτρα της κυβέρνησης για να βγει ο δύσκολος χειμώνας
QUIZY 4 δώρα, 4 νικητές: Σε αυτό το κουίζ των 10 απλών ερωτήσεων όσοι έχουν γνώσεις κερδίζουν! Εσύ;

Σύμφωνα με αυτό το έκτακτο σχέδιο που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση, προβλέπεται μείωση της κατανάλωσης, ακόμη και οριστική διακοπή σε μια σειρά οργανισμούς και επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, διακοπή του φυσικού αερίου σε περίπτωση έλλειψης θα γίνει πρώτα σε πολύ μεγάλες βιομηχανίες, που έχουν και τη δυνατότητα εναλλακτικού καυσίμου. Στη συνέχεια θα σταματήσουν οι εξαγωγές φυσικού αερίου, που τώρα γίνονται και μάλιστα ήταν αυξημένες μέσα στο καλοκαίρι.

Τρίτη κατηγορία που θα σταματήσει να τροφοδοτείται είναι οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο αέριο. Εφόσον μας λείπει κι άλλο φυσικό αέριο, θα ακολουθήσουν μεγάλες βιομηχανίες και εμπορικές επιχειρήσεις ( που καταναλώνουν άνω των 100 GWh ετησίως).

Στη συνέχεια, πάντα εφόσον χρειαστεί, το μέτρο θα εφαρμοστεί σε:

  • Μικρότερες επιχειρήσεις
  • Σημαντικά κτίρια Δημοσίου
  • Βουλή
  • Προεδρία της Δημοκρατίας
  • Νοσοκομεία
  • Σχολεία
  • Αεροδρόμια
  • Πρατήρια υγρών καυσίμων

Η τελευταία κατηγορία στην αναμένεται να κοπεί το φυσικό αέριο αν υπάρχουν ελλείψεις, είναι τα νοικοκυριά, ωστόσο κάτι τέτοιο φαντάζει πολύ μακρινό, έως και αδιανόητο σενάριο. Και θα γίνει μόνο εάν δεν έχουμε καθόλου φυσικό αέριο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.