Για να μην σβήσει η ελπίδα: Το αδιανόητο ποσό που έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα η θεραπεία του Σουμάχερ

Για να μην σβήσει η ελπίδα: Το αδιανόητο ποσό που έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα η θεραπεία του Σουμάχερ

Χρήματα που ελάχιστοι θα μπορούσαν να έχουν δώσει.

Έχουν περάσει, πια, σχεδόν 11 χρόνια από εκείνη την καταραμένη ημέρα για τον κορυφαίο, ενδεχομένως, πιλότο όλων των εποχών στη Φόρμουλα 1. Ο Μίκαελ Σουμάχερ είχε ένα ατύχημα κάνοντας σκι στις Άλπεις, το οποίο αν κι αρχικά φάνηκε πως δεν ήταν σοβαρό, εν τέλει «άλλαξε» για πάντα τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

Ο Γερμανός θρύλος της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ βρέθηκε επί σειρά μηνών σε κώμα κι εδώ και πολλά χρόνια είναι μεν εδώ, αλλά «με διαφορετικό τρόπο», κατά δήλωση του γιου του, Μικ.

Κάποια βήματα προόδου, πάντως, έχουν γίνει.

Όπως διαβάσατε προσφάτως ο Σουμάχερ έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του στον γάμο της κόρης του και αναμένεται να θεαθεί και πάλι– σε κλειστό, βέβαια, κύκλο.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, φυσικά, η θεραπεία του Μίκαελ είναι αρκετά κοστοβόρα, μιας και νοσηλευόταν για 8 μήνες σε ιδιωτική κλινική, ενώ πλέον το σπίτι που μένει με τη σύζυγό του, Κορίνα, έχει μετατραπεί σε ένα ιδιόμορφο νοσοκομείο.

Το συνολικό κόστος σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα γερμανικά μέσα έχει ξεπεράσει αυτή τη δεκαετία τα 70 εκατομμύρια ευρώ, καθώς ο άτυχος Γερμανός χρειάζεται 24ωρη φροντίδα. Παράλληλα, ιδιαιτέρως ακριβή είναι και η νέα θεραπεία που δοκιμάζεται, αυτή με τη μεταφορά βλαστοκυττάρων από την καρδιά ή τον μυελό των οστών σε άλλα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, προκειμένου ν’ αποκατασταθεί ο κατεστραμμένος ιστός.

Γι΄αυτό πολλά από τα υπάρχοντα της οικογενείας έχουν πωληθεί, όπως η σπάνια συλλογή ρολογιών του Σουμάχερ, μαζί με το ιδιωτικό του αεροπλάνο αλλά και μια βίλα στη Νορβηγία.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.