Κορυφώνεται η ένταση: Γάλλοι κομάντος αξημέρωτα στην Ελλάδα

Αιγαίο: Αυτό είναι που τρέμουν οι Τούρκοι

Τι συνέβη;

Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται με την Αγκυρα να ακολουθεί μονίμως την εμπρηστική ρητορική ενόψει και των εκλογών που δεν δίνουν προβάδισμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την Ελλάδα στηρίζει η Γαλλία και Γάλλοι κομάντος ήρθαν στη χώρα μας… ξαφνικά και αξημέρωτα. Μέσα από τη θάλασσα, πάνω σε ταχύπλοα σκάφη, με πλήρη ετοιμοπόλεμο οπλισμό, με φούμο στα πρόσωπα τους και πραγματοποίησαν απόβαση στην παραλία Καλαμίτσα της Σκύρου, σύμφωνα με το Βήμα.

Οι κομάντος επιχείρησαν απόβαση μαζί σε μια άρτια σχεδιασμένη αμφίβια άσκηση με την ονομασία «Αργώ 22». Προηγουμένως την περιοχή της απόβασης «κλείδωσαν» τα μαχητικά αεροσκάφη F-4 και F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας που είχαν απογειωθεί από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Νέας Αγχιάλου, την ώρα που η φρεγάτα «Έλλη» και τα δύο αρματαγωγά «Χίος και Ικαρία» βρίσκονταν σε απόσταση βολής από την ακτή, ενώ ένα «αόρατο» υποβρύχιο τύπου 214, ήταν έτοιμο, εάν χρειαζόταν, να επέμβει. Κανείς δεν το είχε δει, κανείς δεν το αντιλήφθηκε και όμως ήταν φύλακας φρουρός και των πολεμικών πλοίων, αλλά και των κομάντος που έκαναν την απόβαση. Στην απόβαση πήρε μέρος και η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού με μεταγωγικά ελικόπτερα Chinook και επιθετικά Apache ενώ η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ συμμετείχε με αιχμή του δόρατος την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών αλλά και Στελέχη Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων.

Οι γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν μεταφέρει για τις ανάγκες της άσκησης στο Αιγαίο το πανίσχυρο πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων FS «Tonnerre» με άρματα μάχης, ερπυστριοφόρα, ελικόπτερα, πεζοναύτες αλλά και ομάδα κομάντος Ειδικών Επιχειρήσεων. Ο Γάλλος υποδιοικητής Ναυτικών Δυνάμεων Μεσογείου υποναύαρχος Ρου Ντε Λούζε, ενθουσιάστηκε βλέποντας την απόβαση να εξελίσσεται κανονικά και αναφέρθηκε στη «στρατηγική σχέση Ελλάδας – Γαλλίας» προσθέτοντας: «Είδαμε κάτι συμπαγές σήμερα, στην πρώτη αμφίβια άσκηση ελληνικών και Γαλλικών δυνάμεων».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.