Νέο κόμμα Τσίπρα: Τα είπε όλα με 22 λέξεις…

alexis-tsipras
Τι είπε;

«Το μεγάλο εθνικό θέμα είναι η αναστροφή στην πορεία φτωχοποίησης και απόκλισης με μια οικονομία που βασίζεται μόνο στον τουρισμό και το real estate», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας την Τρίτη (22/10), σε εκδήλωση του Ινστιτούτου που φέρει το όνομά του.

«Ο νέος εθνικός στόχος – αντίστοιχος της ένταξης στην ΕΟΚ το ’70 και ’80, της ένταξης στην ευρωζώνη το ’90 και της εξόδου από την κρίση το ’10 πρέπει να είναι η επιτάχυνση της σύγκλισης με όρους κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης, με όρους συμπερίληψης των λαϊκών στρωμάτων που έβαλαν πλάτη για να μείνει η χώρα όρθια», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση του Ινστιτούτου έριξε και πολιτική… βόμβα δείχνοντας ότι κινείται πέρα από το κόμμα που ο ίδιος οδήγησε στην εξουσία.

Με στόχο το ευρύτερο δημοκρατικό και προοδευτικό μέτωπο έκανε «άνοιγμα» δείχνοντας πως είναι έτοιμος ακόμη και για νέο κόμμα:

«Οι πολιτικές εξελίξεις είναι τόσο σύνθετες που δεν μπορούν να απαντηθούν με απλά εκλογικά μαθηματικά. Ίσως να μην αρκεί πια η πρόσθεση».

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ταρακούνησε τον ΣΥΡΙΖΑ και έβαλε τη συζήτηση σε άλλη βάση και σε καθαρά πολιτικό πλαίσιο καθώς επί μήνες με ευθύνη όλων των πλευρών στο ΣΥΡΙΖΑ, με ελάχιστες εξαιρέσεις, κυριαρχεί η τοξικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version