Σκάει η βόμβα: Τον τελειώνει με συνοπτικές διαδικασίες ο Μητσοτάκης

mitsotakis

«Εμφύλιος» στη ΝΔ

Ο… κακός χαμός επικράτησε στη Βουλή με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναδεικνύει τον «εμφύλιο» εντός της ΝΔ.

Ονομαστικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήθελε να πει τίποτα για τον Αντώνη Σαμαρά. Όμως η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και ο πρωθυπουργός περίμενε μερικές μέρες για να απαντήσει στον κ. Σαμαρά με αιχμή του δόρατος την χειραψία που είχε με τον Νίκο Παππά.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει φανεί ενοχλημένος με τις πολιτικές της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης του επιτέθηκε… πλαγίως αποχωρώντας όταν ανέβηκε στο βήμα ο Νίκος Παππάς.


Στην δευτερολογία ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι δεν αναγνωρίζει ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο 13-0 για παράβαση καθήκοντος από το Ειδικό Δικαστήριο.

«Ούτε θα συνομιλήσω μαζί του, ούτε θα χαριεντιστώ μαζί του» τόνισε αφήνοντας αιχμές και για τον πρώην πρωθυπουργό που σε πρόσφατη εκδήλωση αντάλλαξε θερμή χειραψία με τον Παππά και είχε μία συνομιλία σε ζεστό κλίμα.


«Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και απευθυνόμενος προς την πτέρυγα των κομμάτων που κινούνται δεξιά της ΝΔ (Βελόπουλος, Νίκη), σημείωσε ότι «είναι γεμάτη η ιστορία του κόσμου από εκείνους που αγωνίζονται να πείσουν ότι είναι περισσότερο πατριώτες από τους άλλους, αλλά στην πρώτη δυσκολία θα βάλουν την ουρά στα σκέλια».

Αν και έδειξε προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να πουν ότι η χειροβομβίδα του αρχηγού Κυριάκου άγγιζε μέχρι και τον πρόεδρο Σαμαρά.

Οργισμένος ο πρώην πρωθυπουργός μέσω συνεργατών του μίλησε ευθέως για επίθεση Μητσοτάκη στον Σαμαρά «όχι επειδή χαιρέτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έτυχε να καθίσει δίπλα του σε δημόσια εκδήλωση…».

Οι ίδιοι επανέλαβαν ότι θα πάει τους υπεύθυνους μέχρι τέλους, το εννοεί και ότι ο λόγος της επίθεσης ήταν τα «ήρεμα νερά» με την Τουρκία που διαταράσσονται καθημερινά πλέον.

Έγινε αναφορά και στην νέα Navtex της Τουρκίας που δεν αναγνωρίζει ότι έχουν υφαλοκρηπίδα όχι μόνον η Κάσος, αλλά ούτε η Λέσβος ούτε η Χίος.

«Ας ασχοληθούμε λοιπόν με τα σοβαρά, στα σύνορά μας. Χωρίς άλλους επικίνδυνους πραγματικά χαριεντισμούς, βραχύβια “σύμφωνα φιλίας” και υποκλίσεις» τόνισαν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού αφήνοντας αιχμές και για τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη που είχε χαιρετήσει τον Ερντογάν με υπόκλιση στο προεδρικό.


Προ των πυλών το διαζύγιο

«Ουδέν σχόλιο» απάντησε το γραφείο του πρωθυπουργού στη διαρροή Σαμαρά.

Σύμφωνα με το powergame.gr, ο Αντώνης Σαμαράς ακούγοντας την ομιλία Μητσοτάκη βγήκε από τα ρούχα του και επικοινώνησε με τον Κώστα Καραμανλή. Μάλιστα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, αναγκάζοντας με την κίνηση αυτήν τον πρόεδρο Μητσοτάκη να τον θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Μέχρι στιγμής η ρήξη μεταξύ των δύο πλευρών φαίνεται πως είναι οριστική και απλά δεν έχει βγει το «διαζύγιο». Ο κ. Σαμαράς, με την καταψήφιση του προϋπολογισμού που σχεδιάζει, θα ανοίξει την πόρτα στον κ. Μητσοτάκη για να τον διαγράψει από την ΚΟ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.