«Ανά μισή ή μια ώρα»: Κάθε πότε θα κόβεται το ρεύμα το χειμώνα για να αποφευχθεί το γενικό μπλακ άουτ

Τα πρώτα μέτρα στην Ελλάδα: Αυτές είναι οι 2 ώρες στην ημέρα που θα μειώνεται υποχρεωτικά το ρεύμα

«Τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα το χειμώνα»

Η Ευρώπη προετοιμάζεται για έναν δύσκολο χειμώνα εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης προειδοποίησε πως για να βγει ο χειμώνας πρέπει να υπάρξει «δελτίο στο ρεύμα» και προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

«Τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα το χειμώνα», αφού λόγω της θέρμανσης η κατανάλωση στο ρεύμα δεν θα είναι εξίσου μειωμένη με το καλοκαίρι, είπε ο κ. Αδαμίδης. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ επισήμανε πως συγκριτικά με τον περασμένο Αύγουστο η κατανάλωση είναι μειωμένη κατά 15%, τονίζοντας πως οι θερμοκρασίες ήταν υψηλότερες τον Αύγουστο του 2021. ήταν πιο ζεστός.

«Αν δεν πάμε στη μείωση της κατανάλωσης, τότε θα έχουμε περικοπές ρεύματος για να μην έχουμε μπλακάουτ σε πολλές περιοχές της χώρας», επισήμανε, σημειώνοντας πως «κάποιες στιγμές της ημέρας, ανά μισή ή μία ώρα μπορεί μία περιοχή να μην έχει ρεύμα και μετά να πάμε σε άλλη».

Στο μεταξύ, σε κυβερνητική σύσκεψη για τα εθνικά μέτρα εξοικονόμησης που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα με τη συμμετοχή του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της ΡΑΕ, του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ, συζήτηθηκαν -εκτός από τα σενάρια περί διακοπών ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις- και οι ώρες αιχμής κατά τις οποίες η Ελλάδα πρέπει να εστιάσει για τη μείωση της κατανάλωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταλήξει στις εξής:

  • 09:00-10:00
  • 18:00-22:00

Συνολικά, δηλαδή, η χώρα μας θα πρέπει να αναζητήσει τρόπους μείωσης για 5 ώρες την ημέρα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.