Το +15 που τρομάζει: Θέλετε κι άλλη απόδειξη ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά με τον καιρό; (Pic)

Ηλιόλουστη η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς

«Τρελάθηκε» και αυτό... φαίνεται.

Είναι κάτι το οποίο το γνωρίζουμε- το ακούμε, το «νιώθουμε»- εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όμως έχουμε επιλέξει μαζικά την οδό της εθελούσιας κώφωσης. Παρά το γεγονός πως οι απανταχού επιστήμονες κρούουν των κώδωνα του κινδύνου, ουδείς φαίνεται να τους δίνει σημασία.

Αυτό, ωστόσο, δεν αλλάζει το ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου μα καθόλου ευχάριστα. Το ακριβώς αντίθετο, για την ακρίβεια.

Σε τι αναφερόμαστε; Στον καιρό, ο οποίος αποδεδειγμένα τα… έχει παίξει. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις ατελείωτες βροχές, επί σειρά ημερών, στην καρδιά του καλοκαιριού φέτος;

Τώρα που μπήκε ο Οκτώβριος, θα περίμενε κανείς πως θα πέσει αισθητά η θερμοκρασία. Θα περίμενε, αλλά έγινε το ακριβώς αντίθετο: σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών υψηλές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στη χώρα την Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Οι θερμότερες περιοχές ήταν οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Κι όταν λέμε για «υψηλές θερμοκρασίες», μιλάμε για ακόμα και 37+ βαθμούς Κελσίου- κι ολ’ αυτά, ξαναλέμε, στις αρχές του Οκτώβρη. Αυτό «μεταφράζεται» σε περισσότερους από 15 βαθμούς πάνω από το φυσιολογικό της εποχής, πράγμα εξόχως ανησυχητικό.

Δείτε αναλυτικά στην παρακάτω φωτογραφία πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες φωτογραφίες στη χώρα μας:

Το +15 που τρομάζει: Θέλετε κι άλλη απόδειξη ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά με τον καιρό; (Pic)

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.