Το τελευταίο στην Ελλάδα: Το μέτρο του lockdown που παρατείνεται για 4 μήνες ακόμα

Το τελευταίο στην Ελλάδα: Το μέτρο του lockdown που παρατείνεται για 4 μήνες ακόμα

Ανάσα για τους καταστηματάρχες.

Τα περισσότερα από τα μέτρα που ελήφθησαν τα τελευταία δυόμιση χρόνια της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν αποσυρθεί από την κυβέρνηση και την επιτροπή των ειδικών. Ο σταδιακός έλεγχος των κρουσμάτων του covid-19 και η παρατεταμένη τουριστική περίοδος συνέβαλε σε αυτό, υπάρχει όμως ένα ακόμα μέτρο που ξεκίνησε για υγειονομικούς λόγους, συνεχίζεται όμως ως μέτρο στήριξης των καταστημάτων.

Παράταση θα πάρει το μέτρο των εξωτερικών τραπεζοκαθισμάτων για τα καταστήματα της εστίασης, το οποίο ξεκίνησε εν μέσω πανδημίας για να μπορούν οι καταστηματάρχες να έχουν σε εξωτερικούς χώρους και σε απόσταση τραπεζοκαθίσματα χωρίς να επιβαρύνονται με την καταβολή τέλους στους εκάστοτε δήμους.

Το μέτρο αυτό πήρε παράταση τον Μάρτιο του 2022 για έξι μήνες, όπως όμως αποφασίστηκε η παράταση θα συνεχιστεί για ακόμα 4 μήνες, μέχρι τον Μάρτιο του 2023. Τα τραπεζάκια και τα καθίσματα σε χώρους εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος θα μπορούν να τοποθετούνται στα πεζοδρόμια, σε κοινόχρηστους χώρους, έξω από τα καταστήματα χωρίς να υπάρχει υποχρέωση φόρου προς τους δήμους.

Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της «Καθημερινής», η σχετική διάταξη θα ψηφιστεί με ειδική τροπολογία η οποία θα συμπεριληφθεί σε νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με «ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.