Ούτε Μύκονος, ούτε Σαντορίνη: Το ελληνικό νησί που προτιμούν οι νέοι έχει τα πάντα σε λογικές τιμές 

paros

Πού πάνε διακοπές;

Οι ταξιδιώτες της νέας γενιάς επιλέγουν για διακοπές προορισμούς… σοφά, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από όσους είναι δημοφιλείς και αρκετά «τσιμπημένοι» στις τιμές.

Η American Express Travel κυκλοφόρησε τον ετήσιο κατάλογο των trending προορισμών, που επιλέχθηκαν με βάση τις ταξιδιωτικές κρατήσεις και τις πληροφορίες από τους ταξιδιωτικούς συμβούλους της εταιρείας, οι οποίοι επικεντρώθηκαν κυρίως στους ταξιδιώτες των δύο τελευταίων γενιών, των Millenials και της Generation Z.

Στην κορυφή της λίστας είναι το Μπρίσμπεϊν, η πρωτεύουσα του Κουίνσλαντ, η οποία «αρχίζει να ανταγωνίζεται το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη στο πολιτιστικό μέτωπο, με μοντέρνα αρχιτεκτονική, εξαιρετικά μουσεία, ζωντανές επιλογές για φαγητό και νυχτερινή ζωή».

Στην Ευρώπη, δύο είναι τα μέρη που μπήκαν στη λίστα. Η Βρετάνη της Γαλλίας αλλά και ένας ελληνικός, πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Το ελληνικό νησί που προτιμούν οι νέοι για διακοπές

Στη λίστα βρίσκεται η Πάρος. «Η χαλαρή Πάρος έχει γίνει το ελληνικό νησί που επιλέγουν πολλοί. Η πολιτιστική σκηνή είναι ζωντανή εδώ και η βραχώδης ακτογραμμή είναι γεμάτη παραλίες, απομονωμένους κολπίσκους και θαλάσσιες σπηλιές. Μια απλή πτήση 40 λεπτών από την Αθήνα ή τρεις ώρες με το πλοίο αυτό το ανεμοκίνητο καταφύγιο είναι επίσης εύκολο να φτάσετε», αναφέρει η λίστα.

«Οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να κάνουν πεζοπορία στον χιλίων ετών Βυζαντινό Δρόμο, ο οποίος είναι στρωμένος με το περίφημο μάρμαρο του νησιού. Δοκιμάστε μερικά από τα καλύτερα θαλασσινά του Αιγαίου στη κομψή πόλη-λιμάνι της Νάουσας, όπου τα ψαροκάικα ανεβοκατεβαίνουν με θέα σε κομψές μπουτίκ και πολυσύχναστες ταβέρνες», αναφέρει.

Η Πάρος είναι ένας προορισμός που καλύπτει όλα τα είδη ταξιδιωτών, είτε επιθυμούν χαλαρές στιγμές δίπλα στη θάλασσα είτε… ατελείωτο clubbing. Όσο για την εστίαση αλλά και τη διαμονή, προσφέρει επιλογές σε… νορμάλ τιμές αλλά και ιδιαίτερα ακριβές ενώ στις παραλίες οι λουόμενοι έχουν τη δυνατότητα να νοικιάσουν ακριβές ξαπλώστρες αλλά και σε λογικές τιμές.

Οι 10 δημοφιλείς προορισμοί για τους Millennials και Gen Z ταξιδιώτες:

  1. Μπρίσμπεϊν, Αυστραλία
  2. Βρετάνη, Γαλλία
  3. Franschhoek, Νότια Αφρική
  4. Koh Samui, Ταϊλάνδη
  5. Μακάο, Κίνα
  6. Moab, Γιούτα, ΗΠΑ
  7. Nikko, Ιαπωνία
  8. Πάρος, Ελλάδα
  9. Σάο Πάολο, Βραζιλία
  10. Sun Valley, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.