Η Γαλλία προετοιμάζεται ήδη για το χειρότερο σενάριο…

Η Γαλλία προετοιμάζεται ήδη για το χειρότερο σενάριο…

Συναγερμός στην Ευρώπη για την ενεργειακή κρίση

Η Ευρώπη ετοιμάζεται για έναν δύσκολο χειμώνα εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης με τις χώρες μέλη της ΕΕ να πιέζουν για πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου.

Από τις υψηλές τιμές του ρεύματος προκύπτει όμως και ένας ακόμα κίνδυνος.  Εκείνος του… μπλακ άουτ ακόμη και στα κινητά τηλέφωνα.

Λόγω των διακοπών ρεύματος οι ειδικοί στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών φοβούνται πως θα ανακύψουν αυξημένοι κίνδυνοι και στο κομμάτι της επικοινωνίας, κάτι που θα χρειαστεί ειδική παρέμβαση από τις κυβερνήσεις.

Στην Ευρώπη υπάρχουν σχεδόν μισό εκατομμύριο πύργοι τηλεπικοινωνιών και οι περισσότεροι από αυτούς διαθέτουν εφεδρικές μπαταρίες που διαρκούν περίπου 30 λεπτά για τη λειτουργία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Γερμανίας, προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι επικοινωνίες θα μπορούν να συνεχιστούν ακόμη και αν οι διακοπές ρεύματος εξαντλήσουν τις εφεδρικές μπαταρίες που είναι εγκατεστημένες στις χιλιάδες κεραίες κινητής τηλεφωνίας που είναι διασκορπισμένες στην επικράτειά τους.

Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχουν τόσα συστήματα ασφαλείας στις ευρωπαϊκές χώρες για να περιοριστούν οι συνέπειες των εκτεταμένων διακοπών ρεύματος, λένε τέσσερα διευθυντικά στελέχη τηλεπικοινωνιών.

Η Γαλλία προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο

«Θέση μάχης» έχει πάρει ήδη η Γαλλία η οποία προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο, με την εταιρεία διανομής ηλεκτρικής ενέργειας Enedis να προωθεί σχέδιο εκτεταμένων διακοπών ρεύματος για δύο ώρες.

Το γενικό μπλακ άουτ, που σχεδιάζεται, ωστόσο, δεν προβλέπεται να επηρεάσει νοσοκομεία, αστυνομία και κυβερνητικά κτίρια, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές.

Πάντως, η γαλλική ομοσπονδία τηλεπικοινωνιών τα έβαλε με την Enedis γιατί δεν μπορούσε να εξαιρέσει τις κεραίες από τις διακοπές ρεύματος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.