ΣΥΡΙΖΑ: Πείτε ό,τι θέλετε για τον Κασσελάκη, αλλά εδώ έχει δίκιο…

stefanos-kasselakis-suriza

Τι είπε;

Μαίνεται ο εσωκομματικός «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του συνεδρίου και των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος.

Λίγοι άνθρωποι έχουν καταφέρει να διχάσουν έναν πολιτικό χώρο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όπως ο Στέφανος Κασσελακης.

Μέσα σε ένα χρόνο από την δυναμική του εμφάνιση στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας, έχει καταφέρει όχι απλά να κάνει άνω κάτω το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και να το φέρει στα πρόθυρα της διάλυσης.

Οι λόγοι για αυτήν την εξέλιξη είναι πολλοί, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο βασικός υπεύθυνος για αυτήν την εξέλιξη δεν είναι άλλος από τον Αλέξη Τσίπρα, που έβαλε τα θεμέλια ώστε να μπορεί μια απίθανη φιγούρα σαν το Στέφανο Κασσελάκη να μπορεί πανεύκολα να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελακης, βέβαια, έχει ένα προφίλ που δεν συνάδει με το μέσο προφίλ ενός στελέχους της ανανεωτικής, φιλοευρωπαϊκής αριστεράς.

Με σπουδές στην Αμερική, προερχόμενος από εφοπλιστική οικογένεια, αλλά και με εργασιακή εμπειρία στη Goldman Sachs, είναι προφανές ότι θα αποτελούσε «κόκκινο πανί» για τις «ιερές αγελάδες» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και έγινε τελικά.

Δεν είναι όμως μόνο το υπόβαθρό του, αλλά και το όραμα που ο ίδιος έχει για το ΣΥΡΙΖΑ, επιθυμώντας τον να μετατρέπει σε ένα κόμμα σαν τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ.

Ο Κασσελακης όμως δεν είναι η αιτία, αλλά η αφορμή για τις διαλυτικές τάσεις στο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες έχουν τις ρίζες τους από πολύ πριν την εμφάνιση του Στέφανου Κασσελακη στο πολιτικό στερέωμα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δίκιο

«Είναι όντως θα έλεγα πρωτοφανές, τραγελαφικό, φαρσοκωμωδία. Αστείο; Γελοίο το γεγονός ότι δεν με αφήνουν να χάσω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης και έχει δίκιο αφού είναι λάθος να μην του επιτραπεί να συμμετάσχει στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστήριξε ότι φοβούνται πως «εάν μας αφήσουν να φτάσουμε στο τέλος, εσείς θα έχετε τη δύναμη στα χέρια σας. Θα μπορείτε να αποφασίζετε για όλες και όλους μας. Και προφανώς αυτό θα ξεβολέψει πολλούς».

Ανέφερε ότι «δεν είναι μόνο ζήτημα των αλλαγών στο κόμμα που είναι αναγκαίες» αλλά «και ζήτημα δημοκρατίας πλέον». «Ό, τι πιέσεις δέχεστε από άλλους, το μόνο που έχουν να προτάξουν είναι μίσος προς το πρόσωπό μου και καμία πολιτική πρόταση είτε για τη χώρα, ούτε για το κόμμα. Αγνοείστε τες. Ξεσκόνιστε τες. Οργανωθείτε. Φέρτε νέο κόσμο. Θα πάρετε το συνέδριο. Και αν δεν κάνουν το συνέδριο, θα πάμε σε πρωτοβουλίες από τη βάση», είπε. Πρόσθεσε ότι «η απάντηση στην έλλειψη δημοκρατίας ποτέ δεν είναι η φυγή. Η φυγή σημαίνει ότι θα έχουν κερδίσει» και ότι «η απάντηση είναι περισσότερη δημοκρατία».

«Είμαστε εδώ, θα οργανωθούμε και η απάντηση θα δοθεί» είπε ο κ. Κασσελάκης μεταξύ άλλων. Συμπλήρωσε ότι «θα τηρηθεί η νομιμότητα» και «θα είμαστε σε θέση να μπορέσουμε να πάρουμε το ΣΥΡΙΖΑ από κει που τον κατεβάσανε και να τον ξαναφέρουμε εκεί που ήτανε. Αυτό που ξεκίνησε ο Αλέξης και στην πορεία το άφησε και έφυγε…».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.