Για να τον ψηφίσει μέχρι κι ο Σαμαράς: Αυτόν επιλέγει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Μητσοτάκης

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τα 3 νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για το Πάσχα
Πάει για την κίνηση-ματ ο πρωθυπουργός...

Το ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ένα αίνιγμα για δυνατούς λύτες. Από τη στιγμή που αποφασίστηκε πως η θητεία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου δε θ’ ανανεωθεί- καθώς ο πρωθυπουργός αποφάσισε ότι δε θα την προτείνει, μιας και στη ΝΔ ενοχλήθηκαν από το πώς αντιμετώπισε το ζήτημα του γάμου των ομοφύλων-, ακούστηκαν πάρα, μα πάρα πολλά ονόματα. 

Με τον χρόνο να πιέζει, ωστόσο, κατέστη σαφές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να το πάρει πάνω του.

Κι αυτό γιατί όσο… διαιωνιζόταν το ζήτημα του Προέδρου προκαλούσε τριγμούς εντός των γαλάζιων τειχών. Πολλοί ήταν εκείνοι που ήταν αντίθετοι με τον έναν υποψήφιο, αρκετοί αντίθετοι με τον άλλον και ούτω καθεξής. Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, το «πρόβλημα» λύθηκε. Ο υποψήφιος βρέθηκε.

Ποιος είναι αυτός;

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας! Ο λόγος για τον οποίο προωθείται η υποψηφιότητά του (και αναμένεται να «κλειδώσει» το προσεχές διάστημα) είναι απλός: ο κ. Τασούλας είναι ένα πρόσωπο καθολικής αποδοχής στο κυβερνών κόμμα. Γι’ αυτό αναμένεται να τον ψηφίσουν όλοι οι «γαλάζιοι» βουλευτές, του Αντώνη Σαμαρά συμπεριλαμβανομένου.

Επομένως, ο Κυράκος Μητσοτάκης έχει κυκλώσει το όνομά του εδώ και θα προχωρήσει, κατά πάσα πιθανότητα, με αυτόν. Τόσο ο κ. Στουρνάρας όσο και η κ. Αγγελοπούλου έχουν μείνει πιο πίσω.

Φυσικά η υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Τασούλα γεννά ένα κομβικό ζήτημα…

Ναι μεν οι της ΝΔ θα τον ψηφίσουν, αλλά διαχρονικά συνηθίζεται ο πρόεδρος να είναι από την «απέναντι» πλευρά ή, έστω, ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής από τα περισσότερα κόμματα.

Θα ψηφίσουν το κ. Τασούλα ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ; Αυτό είναι το ερώτημα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version