Ο κύβος ερρίφθη: Οριστική η απόφαση Μητσοτάκη για τον Αντώνη Σαμαρά

Η τελευταία ευκαιρία του Αντώνη Σαμαρά
Πάμε για ολομέτωπη σύγκρουση;

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά, αφού όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές από την Ρηγίλλης, τίποτα δεν είναι πλέον το ίδιο στην Νέα Δημοκρατία μετά τις Ευρωεκλογές.

Οι αναφορές του Πρωθυπουργού για «πατριώτες της φακής» ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα με αποδέκτες όσους ανήκουν στον χώρο της ευρύτερης άκρας Δεξιάς στην χώρα, αλλά και μία αυστηρή προειδοποίηση σε όσους αμφισβητούν το έργο της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, αλλά και σε όσους επιχειρούν να κάνουν αντιπολίτευση εντός του δεξιού χώρου.

Πάμε για… ρήξεις

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές υπάρχει ένα συγκεκριμένο «αφήγημα» σε χώρους… δεξιότερους της δεξιάς, που λέει ότι η Ελλάδα επιχειρεί να υιοθετήσει ένα κρυφό σχέδιο που είναι ενάντια στα εθνικά συμφέροντα, κάτι που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απορρίπτει δημόσια με κάθε τρόπο.

Οι σκληρές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με την τακτική της κυβέρνησης στα ελληνο-τουρκικά ενόχλησαν πολύ κόσμο στο Μέγαρο Μαξίμου και αυτό φαίνεται από την αλλαγή στάσης σε ότι αφορά τις δημόσιες τοποθετήσεις ιστορικών στελεχών της παράταξης.

Η παλιά πάγια τοποθέτηση: «ο πρώην Πρωθυπουργός δικαιούται να έχει τις απόψεις του», έχει πάει περίπατο. Πλέον, τίποτα δεν πρόκειται να μένει αναπάντητο, ακόμα κι αν μιλάμε για ευθείες ρήξεις με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον Κώστα Καραμανλή, με ότι εσωκομματικό κόστος μπορεί να έχει μία τέτοια τακτική… ρήξεων με το παρελθόν.

Απάντηση με το ίδιο νόμισμα

«Και επί κυβέρνησης Σαμαρά γίνονταν διερευνητικές επαφές με την Τουρκία για τα ίδια ζητήματα», ήταν το στοχευμένο σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, όταν ρωτήθηκε για την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά για την κυβερνητική πρακτική στα ελληνο-τουρκικά: «Ούτε μισή μας δήλωση δεν υπονοεί υποχωρητικότητα», πρόσθεσε με νόημα, ενώ επισήμανε ότι δεν υπάρχει διάθεση διαμάχης με τον πρώην Πρωθυπουργό.

Ωστόσο, αυτό φαίνεται πως είναι η μισή αλήθεια. Διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει πλέον να σκληρύνει την στάση του και να μην ανεχθεί άλλο δημόσιες τοποθετήσεις που αμφισβητούν ανοιχτά την πολιτική και την στρατηγική του αναφορικά με τα εθνικά θέματα.

Αγεφύρωτο χάσμα

Το χάσμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στις σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά μοιάζει αγεφύρωτο. Η ατάκα του πρώην Πρωθυπουργού για «λύσεις που μαγειρεύονται στο Αιγαίο και την Κύπρο», ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και πλέον οι απαντήσεις θα δίνονται σε ανάλογο στιλ.

Το σίγουρο είναι πως καμία από τις δύο πλευρές δεν αναμένεται να κάνει πίσω, αφού η ρητορική και το ύφος που καλλιεργεί ο Αντώνης Σαμαράς γύρω από τον ελληνοτουρκικό διάλογο βρίσκει πολλούς (φανερούς και κρυφούς υποστηρικτές) τόσο εντός της Νέας Δημοκρατίας, όσο δεξιότερα αυτής, κάτι που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ακόμα μεγαλύτερες ρήξεις στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version