Κρυφές δημοσκοπήσεις: Το κόμμα – έκπληξη που κλέβει μαζικά ψηφοφόρους απ’ τη ΝΔ

Κρυφές δημοσκοπήσεις: Το κόμμα - έκπληξη που κλέβει μαζικά ψηφοφόρους απ’ τη ΝΔ

Τι δείχνουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις;

Μέσα στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται ενεργειακά, θα διανύουμε και προεκλογική περίοδο και τα επιτελεία των κομμάτων εργάζονται ήδη πυρετωδώς.

Καθημερινά στο Μέγαρο Μαξίμου αναλύουν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, αυτών που δημοσιεύονται αλλά και αυτών που μένουν κρυφές, προκειμένου να πάρουν μία «γεύση» για το κλίμα που επικρατεί.

Και παρ’ ότι επιμένουν ότι παραμένει ρεαλιστικός ο στόχος της αυτοδυναμίας, καθώς οι υποκλοπές δεν φαίνεται να μετέβαλαν δραστικά τις πολιτικές ισορροπίες, γνωρίζουν ότι θα πρέπει να ενσωματώσουν στην προεκλογική ρητορική της ΝΔ το ζήτημα «κυβερνητικές συνεργασίες».

«Καυτό» ερώτημα παραμένει αυτό της συμμαχίας της ΝΔ με κάποιο κόμμα αν χρειαστεί.

Ποιος… κλέβει ψηφοφόρους;

Ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, έχει αποκλείσει κάθε πιθανότατα μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ. Και την ίδια ώρα που κλείνει την πόρτα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, στις δημοσκοπήσεις καταγράφεται μία αξιοσημείωτη αύξηση των δυνάμεών του στη Βόρεια Ελλάδα, με δυσαρεστημένους ψηφοφόρους από τη ΝΔ να μετακινούνται προς την Ελληνική Λύση και όχι προς τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το ieidiseis.gr, γεγονός που απασχολεί το κυβερνητικό επιτελείο.

Καλά πληροφορημένα κυβερνητικά στελέχη, που συμφωνούν ότι θα πρέπει η ΝΔ να στοχεύει μεν στην αυτοδυναμία, αλλά να κρατάει ανοικτά τα περιθώρια συνεργασίας μετεκλογικά, διότι διαφορετικά, αυτό μπορεί να εκληφθεί ως «αλαζονεία». Επιπρόσθετα, φέρονται να εκτιμούν ότι αν η ΝΔ πετύχει ένα ισχυρό ποσοστό, αλλά δεν θα πετύχει για λίγο τον στόχο της αυτοδυναμίας στις δεύτερες κάλπες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.