Τζορτζ Μπάλντοκ: Ο ορισμός της τραγικής ειρωνείας

george-baldock

Τι είχε σχεδιάσει

Η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε αναμονή για τα αποτελέσματα του εργαστηρίου Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Σύμφωνα με το STAR, η ασφάλεια έχει ζητήσει επίσπευση του αποτελέσματος των τοξικολογικών αλλά και των ιστολογικών εξετάσεών του ποδοσφαιριστή, αρχικά για την οικογένεια.

Επιπλέον, για να σταματήσει να υπάρχει οποιοδήποτε θολό σημείο ή σενάριο για το τι έχει συμβεί και τέλος για να κλείσει ο φάκελος, καθώς δεν έχουμε εγκληματική ενέργεια μπροστά μας.

Άρα μέσα στις επόμενες 15 με 20 μέρες το πιθανότερο θα έχουμε την πρώτη εικόνα από τις τοξικολογικές και λίγο αργότερα τα αποτέλεσμα των ιστολογικών.

Οι ιστολογικές κρίνονται και οι πιο σημαντικές και ειδικά η εξέταση στην καρδιά. Είναι ένα ζωτικό όργανο που συνήθως κρύβει τις περισσότερες απαντήσεις, όπως τι συνέβη χρονολογικά εκείνο το βράδυ και αν υπάρχει κάποιο παθολογικό αίτιο.

Από την έρευνα της ασφάλειας έχει σχηματιστεί η εικόνα ότι ο ποδοσφαιριστής ήταν από το μεσημέρι στην πισίνα και δεν φαινόταν αναστατωμένος.


Τραγική ειρωνεία

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ, μπορεί να γεννήθηκε και να μεγάλωσε στην Αγγλία, ωστόσο είχε ελληνικές ρίζες από τη γιαγιά του και επέλεξε να παίξει στην Εθνική Ελλάδας.

Τη χώρα μας την αγάπησε όμως και μάλιστα ήθελε σύντομα να λάβει την ελληνική ιθαγένεια και ο γιος του, ο οποίος έγινε ενός έτους, τη μέρα που πέθανε ο 31χρονος ποδοσφαιριστής.

Σύμφωνα με το STAR, ο Μπάλντοκ είχε προγραμματίσει ραντεβού με την πρεσβεία την επομένη του αγώνα της Ελλάδας στο Γουέμπλεϊ όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια.

«O Γιώργος είχε προγραμματίσει να έρθει ανήμερα του αγώνα στο Λονδίνο να δει την εθνική και την επόμενη όπως μας ενημέρωσε ο Έλληνας πρέσβης στο Λονδίνο είχε κλεισμένο ραντεβού για να τακτοποιήσει την ιθαγένεια του μικρού του γιου» είπε ο ταμίας της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου.

Η γιαγιά του Μπάλντοκ, Αθανασία ήταν Ελληνίδα. Το 1950 ήταν ιδιοκτήτρια γνωστής οικογενειακής ταβέρνας της εποχής στα Άνω Πατήσια. Έφυγε, όμως, στη συνέχεια για την Αγγλία όπου και έκανε οικογένεια, αλλά πάντα κρατούσε τις παραδόσεις. Μιλούσε στον εγγονό της για την Ελλάδα και του μαγείρευε ελληνικά φαγητά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.