Στο 20% και πάει για κορυφή: Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που φέρνει πονοκέφαλο στη ΝΔ

nea-dimokratia
Προβληματισμός στο Μαξίμου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο μεγάλος νικητής των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, επικρατώντας του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα με ποσοστό της τάξης του 59,9% έναντι 40,08%.

Με την ενσωμάτωση στο 100%, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε 59,92% (125.820 ψήφους), ενώ ο Χάρης Δούκας 40,08% (84.149 ψήφους).

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κέρδισε, κυριολεκτικά, σε όλη την Ελλάδα διατηρώντας προβάδισμα νίκης στις 12 από τις 13 Περιφέρειες, με τον Χάρη Δούκα να επικρατεί στην Ήπειρο με 50,26% έναντι 49,74%.

«Άνοιγμα» Ανδρουλάκη στη ΝΔ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αποθεώθηκε προσερχόμενος στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που είχαν συγκεντρωθεί και τον επευφημούσαν με συνθήματα. Κατά την ομιλία έκανε άνοιγμα στους απογοητευμένους από τη ΝΔ ψηφοφόρους τονίζοντας πως «ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε και να τελειώσει η παντοδυναμία της ΝΔ».

«Πονοκέφαλος» για τη ΝΔ

Μετά και το τέλος των εκλογών του ΠΑΣΟΚ, διαπιστώθηκε πως στο κόμμα υπάρχει μια σταθερότητα όσον αφορά το εκλογικό του κοινό που έδωσε εκ νέου το «πράσινο φως» στον αρχηγό του κόμματος.

Πλέον ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει «φρέσκια» εντολή για να προχωρήσει και να ανεβάσει το ΠΑΣΟΚ, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται με εκκωφαντικό τρόπο.

Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως είναι κερδισμένο και στις δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με το powergame.gr, αν όχι στις επόμενες, στις μεθεπόμενες δημοσκοπήσεις ο πρόεδρος Ανδρουλάκης θα αρχίσει να φλερτάρει με το δημοσκοπικό 20%.

Ο Φαναράς της Metron Analysis, ο Ζούπης της Opinion Poll και ενδεχομένως και ο Μαύρος της MRB θα φωτίσουν το (κρυμμένο) άστρο του Νίκου Ανδρουλάκη, που για να λάμψει έπρεπε να αναμετρηθεί με τον Δούκα, τον Γερουλάνο και τη Διαμαντοπούλου.

Οι έρευνες μετά τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στη ΝΔ που βλέπει το ΠΑΣΟΚ να την πλησιάζει αργά και σταθερά, απειλώντας την στην πρώτη θέση.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version