Ουκρανία: Ακούσατε τι είπε ο Μεντβέντεφ για τη χρήση πυρηνικών;

Καμπανάκι από τον ΟΗΕ: Πιο κοντά… από ποτέ ένας πυρηνικός πόλεμος

Τρόμο προκαλούν οι σκέψεις των Ρώσων

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ διατήρησε την «πυρηνική απειλή» του Πούτιν, επέμεινε στη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων σε περιοχές της Ουκρανίας και τόνισε οτι πλέον «δεν υπάρχει επιστροφή».

«Οι δημοκρατίες του Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ) και άλλα εδάφη θα γίνουν δεκτά στη Ρωσία» τόνισε ο Μεντβέντεφ, προσθέτοντας οτι η προστασία όλων των εδαφών θα ενισχυθεί σημαντικά από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

«Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι όχι μόνο οι δυνατότητες κινητοποίησης, αλλά και οποιαδήποτε ρωσικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών πυρηνικών όπλων και των όπλων που βασίζονται σε νέες τεχνολογίες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία του Ντονμπάς και άλλων εδαφών μετά τα δημοψηφίσματα για την ένταξή τους στη Ρωσία», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.

Τα δημοψηφίσματα που πρόκειται να διεξαχθούν στις ρωσικές περιοχές των επαρχιών Ντόνετσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια της Ουκρανίας, καθώς και σε τμήμα της επαρχίας Μικολάιβ, από την Παρασκευή αναμένεται να ταχθούν υπέρ της ένταξης στη Ρωσία. Οι ψηφοφορίες απορρίπτονται από το Κίεβο και τους δυτικούς συμμάχους του που κάνουν λόγο για «απάτη».

Εάν γίνουν επίσημα δεκτά στη Ρωσική Ομοσπονδία, τα κατεχόμενα εδάφη, όπου η ουκρανική αντεπίθεση έχει επιταχυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με το πυρηνικό δόγμα της Μόσχας θα μπορούν να προστατεύονται από τα ρωσικά πυρηνικά όπλα.

Η Μόσχα δεν ελέγχει πλήρως καμία από τις τέσσερις περιοχές που θα προσπαθήσει να προσαρτήσει, με μόνο το 60% περίπου των περιοχών του Ντόνετσκ και το 66% των περιοχών της Ζαπορίζια να κατέχονται από τον ρωσικό στρατό. Ο Μεντβέντεφ εκδίδει τακτικά εμπρηστικές δηλώσεις για τη Δύση και την Ουκρανία τους τελευταίους μήνες.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.