Έγινε το αναμενόμενο μετά το διάγγελμα Πούτιν…

Σκάνδαλο στη Ρωσία: Απέκρυψαν τουλάχιστον 1700 θανάτους από κορωνοϊό σε έναν μήνα

Περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό;

Σύσσωμος ο πλανήτης κάθεται σε… αναμμένα κάρβουνα από το πρωί της Τετάρτης (21/9), καθώς το διάγγελμα του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, προκάλεσε τεράστιο προβληματισμό στην παγκόσμια κοινότητα.

Ο λόγος, φυσικά, απλός: μετά από 7+ μήνες πολέμου στην Ουκρανία και με τις μάχες να συνεχίζουν να μαίνονται, ο Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση στην Ρωσία, επικαλούμενος απειλές εκ μέρους του ΝΑΤΟ. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι πρόθεση της Μόσχας είναι να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει, ώστε να προστατευθεί.

Ο φόβος για έναν πυρηνικό πόλεμο που θα προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές σε όλο τον κόσμο και υπό την αποκρουστική σκιά μιας γενικευμένης σύρραξης σε όλα τα σημεία της γης, είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρος.

Φυσικά, η επίδραση των δηλώσεων του προέδρου της Ρωσίας ήταν πασιφανής και σε οικονομικό επίπεδο: ο βιομηχανικός Dow Jones κατρακύλησε κατά 522 μονάδες ή 1,7% στις 30.183,71 μονάδες, ο S&P 500 έχασε 1,71% κλείνοντας στις 3.789,90 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq βυθίστηκε κατά 204,86 μονάδες, κλείνοντας στις 11.220,19 μονάδες.

Όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια, λοιπόν, πήραν βάναυσα την κατιούσα, κάτι που σημαίνει πως ο κόκκινος συναγερμός που χτύπησε είχε άμεσες συνέπειες σε πλείστους όσους τομείς.

Μένει να φανεί το πού θα οδηγήσει όλη αυτή η κατάσταση και η πόλωση, μιας και είναι κάτι παραπάνω από σαφές πως ο κόσμος αγωνιά για το τι του ξημερώνει αύριο…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.