Τελειώνει ο Ερντογάν…

Τελειώνει ο Ερντογάν…

Ενώ ο Ερντογάν απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα όταν απευθύνεται στο ακροατήριο της Τουρκίας, ο βραβευμένος με Νόμπελ Τούρκος συγγραφέας, Ορχάν Παμούκ υποστηρίζει πως βρίσκεται στο τέλος του

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ δείχνοντας φωτογραφίες νεκρών παιδιών, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα ευθύνεται για πνιγμούς προσφύγων στο Αιγαίο.

Ωστόσο ο Τούρκος πρόεδρος ήταν σιωπηλός στον ΟΗΕ αναφορικά με τις έωλες διεκδικήσεις της Άγκυρας έναντι τις Ελλάδας, που έχει αποδομήσει η χώρα μας με επιστολές της προς τον Οργανισμό.

Η Αθήνα εκτιμά πως η αποφυγή οποιασδήποτε αναφοράς εκ μέρους του για την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου, της δήθεν παράνομης κατοχής τους από την Ελλάδα, τις υποτιθέμενες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της χώρας του από ελληνικά μαχητικά και το τουρκολιβυκό μνημόνιο, οφείλεται στο γεγονός πως είναι τόσο ανυπόστατες που ο ίδιος ο Ερντογάν γνωρίζει ότι δεν στέκουν σε διεθνές ακροατήριο.

Ενώ ο Ερντογάν απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα όταν απευθύνεται στο ακροατήριο της Τουρκίας, ο βραβευμένος με Νόμπελ Τούρκος συγγραφέας, Ορχάν Παμούκ, που πολλές φορές έχει προκαλέσει την τουρκική κοινή γνώμη και ειδικά το εθνικιστικό κοινό, μέσω των βιβλίων του αλλά και τις δημόσιες τοποθετήσεις του, αλλά και την σκληρή κριτική που έχει ασκήσει στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε στους Financial Times για την τουρκική πολιτική σκηνή.

Μίλησε ειδικότερα για την παρακμή του καθεστώτος Ερντογάν αλλά και την αντίδραση του Τούρκου προέδρου σε περίπτωση που δεν κερδίσει τις εκλογές το 2023. Ο Ορχάν Παμούκ, ο διασημότερος Τούρκος συγγραφέας σήμερα, εκφράζει την πεποίθηση ότι το τέλος του καθεστώτος Ερντογάν βρίσκεται κοντά στο τέλος του, αλλά εκφράζει αμφιβολίες αν οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά και αν ο αυταρχικός ηγέτης θα αποδεχθεί την ήττα του και θα αποχωρήσει.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.