Ραγδαίες εξελίξεις με Λιάγκα

giorgos-liagkas

Μετά το ντροπιαστικό ρεπορτάζ με τον Τζορτζ Μπάλντοκ

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε το ρεπορτάζ της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα «Το Πρωινό» σχετικά με το ακίνητο που βρέθηκε νεκρός ο 31χρονος ποδοσφαιριστής Τζορτζ Μπάλντοκ.

Λίγες ώρες μετά τον τραγικό θάνατο του 31χρονου, που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στην πισίνα του σπιτιού του, η πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και το ρεπορτάζ που παρουσίασε ο Θάνος Βάγιος αναφερόταν στο πόσα τετραγωνικά είναι το σπίτι στη Γλυφάδα, το κόστος ενοικίασης και πόσα μπάνια διαθέτει.

Οι αντιδράσεις μετά την προβολή του εν λόγω ρεπορτάζ ήταν σφοδρές με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για προσβολή του θανόντος.

Μάλιστα, μετά τη μεγάλη νίκη της Εθνικής απέναντι στην Αγγλία στο Γουέμπλεϊ, ο αρχηγός Τάσος Μπακασέτας «κάρφωσε» τον Λιάγκα για το ρεπορτάζ της εκπομπής:

«Πραγματικά όμως είναι ντροπή που κάποιοι συνάδελφοί σας έγραψαν αστειότητες και άφησαν υπονοούμενα για τα όσα συνέβησαν, πάνω από όλα πρέπει να είσαι άνθρωπος.

Αυτό δε το έχουν καταλάβει κάποιοι ακόμα δε το έχουν βάλει στο μυαλό τους από τα πόσα είπαν και δε σεβάστηκαν τον Τζορτζ, την οικογένειά τους και εμάς».

«Αθλιότητες»

Το κύμα αντιδράσεων για το real estate ρεπορτάζ σχολιάστηκε και στον ΣΚΑΙ με τον Δημήτρη Οικονόμου να ξεσπά.

«Αυτό το παιδί το περιγράφουν όλοι ως τη ψυχή της ομάδας, ως έναν καλό και χαμογελαστό άνθρωπο, πάντοτε εκεί κι επαγγελματικά συνεπή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές του και τους τραυματισμούς του. Μιλάμε για ένα σοβαρό άνθρωπο, επαγγελματία, αθλητή. Το ποιον του ανθρώπου έχει πάντα σημασία. Όταν έχεις να κάνεις με έναν τέτοιο άνθρωπο, πρέπει να δείχνεις και τον ανάλογο σεβασμό όταν φύγει από τη ζωή» είπε ο Άκης Παυλόπουλος.

«Έχει δίκιο σε αυτό που λέει ο Άκης κι έχει μεγάλη σημασία. Δεν θέλω να σχολιάσω τις συγκεκριμένες χυδαιότητες και αθλιότητες πραγματικά, που για εμένα δεν έχουν προηγούμενο. Να λέγονται από δημοσιογράφους τέτοιες αθλιότητες. Είδαμε χθες την αντίδραση όλων και των παικτών για αυτήν την αθλιότητα και μέσα στο γήπεδο. Αυτά πρέπει να σταματήσουν κάποια στιγμή και ίσως και η Ένωσή μας θα πρέπει να βάλει ένα φρένο κάποια στιγμή, να ξυπνά και να είναι πιο κάθετη» τόνισε ο Δημήτρης Οικονόμου.


Επίσης και η Σταματίνα Τσιμτσιλή τοποθετήθηκε για το ρεπορτάζ:

«Δεν θέλαμε επ’ ουδενί τώρα που ο Γιώργος έχει απέναντί του όλον τον κόσμο να βάλουμε κι εμείς ένα φακό από πάνω του και να του πούμε κάτσε να απολογηθείς για το προφανές λάθος σου. Από την άλλη δεν μπορούσαμε και να το αγνοήσουμε γιατί θα λέγατε ότι λέτε για τον καθένα το μακρύ του και το κοντό του και ένα τέτοιο θέμα επειδή είναι στο σινάφι σας το προσπερνάτε.

Το ότι είναι λάθος το ξέρει κι ο ίδιος και το είπε γιατί στον αιφνίδιο θάνατο ενός νέου ανθρώπου μένεις στα συλλυπητήρια και σε μία οικογένεια που μένει ακέφαλη και όχι αν έμενε στα Πατήσια ή στα Σεπόλια»


Ραγδαίες εξελίξεις με τον Γιώργο Λιάγκα

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ έχει βαρύνει αισθητά το κλίμα με στέλεχος του ΑΝΤ1 να τηλεφωνεί στον Γιώργο Λιάγκα με αποτέλεσμα να αποφασίσει να ζητήσει συγγνώμη.

Μάλιστα, στελέχη της εκπομπής εμφανώς ενοχλημένα, δήλωσαν και την πρόθεσή τους να παραιτηθούν μετά την προβολή του ρεπορτάζ για τον Μπάλντοκ.

Ταυτόχρονα, ενοχλημένη είναι και η ΕΣΗΕΑ και κάλεσε τον Γιώργο Λιάγκα για εξηγήσεις στο πειθαρχικό.

Το θέμα, μάλιστα, αναμένεται να φτάσει μέχρι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς είχαν προηγηθεί πάρα πολλές καταγγελίες.

Ταυτόχρονα, διαφημιζόμενοι στο Πρωινό έχουν επικοινωνήσει με το εμπορικό τμήμα και έχουν ζητήσει την απόσυρση των διαφημιστικών τους, με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων.

Σε κάθε περίπτωση, από τον ΑΝΤ1 έστειλαν μήνυμα στον Γιώργο Λιάγκα και τους συντελεστές της εκπομπής ότι παρόμοια λάθη στο μέλλον δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Λιάγκας εμφανίστηκε στην εκπομπή και ζήτησε εκ νέου συγγνώμη ενώ πήρε όλη την ευθύνη:

«Επειδή ποτέ δεν έχω κρυφτεί στη ζωή μου, έκανα και ανάρτηση όταν είδα τις αντιδράσεις, έκανα μία ανάρτηση άμεσα, αλλά πρέπει να πω δύο λόγια. Για εμένα ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος μπροστά στον χαμό ενός νέου ανθρώπου υπάρχει η σύνθλιψη της οποιαδήποτε σκέψης, υπάρχουν πολλές δικαιολογίες, το λάθος που έκανα το παίρνω πάνω μου και ξεπερνά κάθε δικαιολογία, δεν θα δικαιολογηθώ, αναλαμβάνω την ευθύνη εγώ».

«Οποιαδήποτε αντίδραση θυμού να περιοριστεί σε εμένα να αφήσετε έξω τους συνεργάτες και το περιβάλλον μου. Απόλυτα λανθασμένη κίνηση, δεν έπρεπε να επεκταθεί το ρεπορτάζ σε πώς είναι το σπίτι του και πόσο είναι τα ενοίκια στην περιοχή. Και μάλιστα ξέρετε καμία φορά, το σκεφτομουν χθες, δεν κοιμήθηκα, όταν δύο βδομάδες πριν είχε καεί το σπίτι μου και είπα ότι ένα δράμα γίνεται lifestyle ρεπορτάζ και έπεσα εγώ σε πολύ μεγαλύτερη παγίδα».

«Λάθος μεγάλο, λυπάμαι πραγματικά πάρα πολύ, είμαι συντετριμμένος, χωρίς να το θέλουμε, χωρίς πρόθεση, αμαυρώσαμε μία μέρα αφιερωμένη στη μνήμη ενός ανθρώπου. Ευτυχώς η Εθνική μας συγκίνησε. Συγγνώμη λοιπόν από όλους όσοι εχθές στεναχώρησα, προκάλεσα, θύμωσα, συγγνώμη».


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.