Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό: Χωρίζουν οι δρόμοι Καραμανλή – Σαμαρά

kostas-karamanlis-antonis-samaras

Τι σχεδιάζουν;

Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής έριξαν… πόρτα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν παραβρέθηκαν στη γιορτή για τα 50 χρόνια ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας.

Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης ξεχείλιζε από αμηχανία, καθώς κυβερνητικά στελέχη λένε ότι η ημέρα είναι αφιερωμένη σε όλους τους νεοδημοκράτες.

Η ηχηρή απουσία Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά όχι μόνο επιτείνει την εσωτερική αναταραχή στη ΝΔ, αλλά δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργού αποδοκιμάζουν συνολικά την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκη επέλεξε να τηλεφωνήσει προσωπικά σε Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά για να τους προσκαλέσει στο πάρτι.

Χωρίζουν οι δρόμοι τους

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο, σε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς είχαν εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ είχαν απουσιάσει και από τη ΔΕΘ.

Τώρα, η ταυτόχρονη απόφαση Σαμαρά – Καραμανλή να μην παραστούν στο street party ενίσχυσε την εντύπωση ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί πάνε πλέον «πακέτο».

Ωστόσο, σύμφωνα με το dnews.gr, η αίσθηση πως οι δύο πρώην πρωθυπουργοί πάνε «πακέτο» σύντομα θα διαψευστεί αφού ετοιμάζεται νέα, ηχηρή παρέμβαση, αλλά μόνον από τον έναν εκ των δύο.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.