Ακόμα 1.5 μονάδα: Η νέα δημοσκόπηση που φέρνει ανατροπή στη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ανατροπών: Τρελή έκπληξη με τη Χρυσή Αυγή που δεν περίμενε κανείς

Ο προεκλογικός πυρετός συνεχίζεται...

Ο πρωθυπουργός το έχει τονίσει… μυριάδες φορές πως δεν πρόκειται να πάμε σε πρόωρες εκλογές και πως η Νέα Δημοκρατία θα εξαντλήσει την τετραετία, κάτι που σημαίνει πως η προσφυγή στις κάλπες θα γίνει προς τα τέλη της άνοιξης του 2023. 

Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη, ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν, μιας και βρισκόμαστε ξεκάθαρα σε προεκλογική περίοδο- ακόμα κι αν δεχτούμε ότι, πράγματι, εκλογές θα γίνουν σε 8-9 μήνες από τώρα.

Στα τελευταία polls βλέπαμε τον ΣΥΡΙΖΑ να μειώνει τη διαφορά από το κυβερνών κόμμα, το οποίο είχε «πληγεί» (όχι βέβαια στον βαθμό που θα προσδοκούσαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι) από το σκάνδαλο των υποκλοπών, που είχε για βασικό «πρωταγωνιστή» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη. 

Σύμφωνα ωστόσο με νέα δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύεται στα «Παραπολιτικά», η ΝΔ… αντεπιτίθεται και αυξάνει κατά 1.5 μονάδα τη διαφορά της από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, πηγαίνοντάς την στο 7.8%.

Πιο συγκεκριμένα: 32,5% των ερωτηθέντων απαντούν ότι επιλέγουν το κόμμα της ΝΔ. Το 24,7% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση απαντούν ότι θα ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με 11,4% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,6%, η «Ελληνική Λύση» με 4%, το ΜΕΡΑ25 με 2,1%, οι «Έλληνες για την Πατρίδα» με 1,7% και η «Εθνική Δημιουργία» με 1,5%. Το 3,9% απαντούν ότι θα ψήφιζαν «άλλο» κόμμα, το 1,2% επιλέγουν λευκό ή άκυρο και το 1,9% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν.

Μένει να φανεί στις κάλπες, φυσικά, κατά πόσον οι τελευταίες δημοσκοπήσεις θα «πέσουν» μέσα ή όχι…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.