Τα σημάδια που σου δείχνουν ότι τα αμορτισέρ σου χρειάζονται αλλαγή

Τα σημάδια που σου δείχνουν ότι τα αμορτισέρ σου χρειάζονται αλλαγή

Χρειάζεται προσοχή...

Το τακτικό σέρβις του αυτοκινήτου σου, ανάλογα με τη χρήση και τα χιλιόμετρα που κάνεις είναι ο νούμερο 1 τρόπος για να προστατεύσεις το όχημά σου από μελλοντικές – και ίσως – μεγαλύτερες ζημιές. Εκεί θα ελεγχθούν σημαντικά σημεία και τυχόν προβλήματα που μπορεί να μην αντιλαμβάνεσαι όσο οδηγείς, ακόμη κι αν είσαι έμπειρος οδηγός. Το συνεργείο αυτοκινήτων θα ελέγξει φίλτρα, λάδια και θα κάνει τις απαραίτητες αλλαγές σε ανταλλακτικά, όπως για παράδειγμα, στα αμορτισέρ αν έχουν πλησιάσει ή παρέλθει συγκεκριμένα χιλιόμετρα.

Ωστόσο, ειδικά όσον αφορά τα αμορτισέρ, ενδεχομένως το αυτοκίνητό σου να σε προειδοποιήσει, πριν καν φτάσεις στο συνεργείο, ότι κάτι δεν πάει καλά. Υπάρχουν μερικά σημάδια που δείχνουν ότι μάλλον ήρθε η ώρα να κάνεις αλλαγή στα αμορτισέρ σου ή έστω να συμβουλευτείς έναν ειδικό για να το επιβεβαιώσεις. Υπάρχουν πολλά είδη αμορτισέρ και άγνωστες πληροφορίες για έναν μέσο οδηγό γι’ αυτό καλύτερα να μην αγνοήσεις τα «καμπανάκια».

 

Τα σημάδια που σου δείχνουν ότι τα αμορτισέρ σου χρειάζονται αλλαγή

Η εικόνα του αμορτισέρ προέρχεται από το antallaktikaonline.gr

Ποια είναι, λοιπόν, τα σημάδια που σου δείχνουν ότι τα αμορτισέρ σου χρειάζονται αλλαγή;

Το τιμόνι δεν ανταποκρίνεται όπως παλιά

Μια ένδειξη που μπορεί σε προειδοποιεί για πρόβλημα στα αμορτισέρ είναι το τιμόνι ακόμη κι αν το πρώτο πράγμα που σου πάει στο μυαλό όταν έχεις εκεί πρόβλημα είναι τα ακρόμπαρα. Κι αυτό γιατί όταν υπάρχει πρόβλημα στα αμορτισέρ, το τιμόνι μοιάζει να μην σε υπακούει πλήρως. Ειδικά σε δρόμους με κλίση. Εκεί μπορεί να νιώσεις ότι το «χάνεις» λίγο ή ότι δεν μπορείς να «κρατήσεις» καλά το όχημά σου σε κάποια στροφή. Μην το αμελήσεις και έλεγξε αν ήρθε η ώρα να αλλάξεις αμορτισέρ.

Δυσκολία στο φρενάρισμα

Το πρόβλημα στα αμορτισέρ είναι πολύ πιθανόν να κάνει το όχημά σου να σταματάει πιο αργά στο φρενάρισμα, δηλαδή να μην «πιάνει» τόσο άμεσα όσο πριν. Πριν κατηγορήσεις τα φρένα σου γι’ αυτό το πρόβλημα, τσέκαρε τα αμορτισέρ που μάλλον ήρθε η ώρα να αντικαταστήσεις.

Αστάθεια και λακούβες που… τις αισθάνεσαι

Αν κάθε λακούβα, σου φαίνεται όλο και πιο απότομα σε σχέση με το παρελθόν, τότε ενδεχομένως να μην φταίει μόνο ο δρόμος αλλά τα αμορτισέρ του αυτοκονήτου σου. Κι αυτό γιατί όταν έχουν πρόβλημα, το αντιλαμβάνεσαι εύκολα από τα «σκαμπανεβάσματα» που κάνει το όχημα κάθε φορά που ο δρόμος δεν είναι ομαλός. Φυσικά, θα πρέπει ούτως ή άλλως να αποφεύγεις τις λακούβες καθώς επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη φθορά των αμορτισέρ σου.

Μην ξεχνάς:

1. Ο μέσος αριθμός χιλιομέτρων που έχει κάνει το όχημά σου και στα οποία πρέπει να ελέγχεις τα αμορτισέρ στο συνεργείο είναι τα 40.000 χιλιόμετρα (εξαρτάται πάντα από τη συνολική οδηγική συμπεριφορά σου και τους δρόμους στους οποίους κινείσαι)
2. Καλό είναι να μην αλλάζεις μόνο ένα αμορτισέρ αλλά είτε όλα είτε σε ζευγάρια.
3. Αν δεις μειωμένη ένταση στα φώτα του αυτοκινήτου σου, μπορεί να είναι και αυτό ένα μικρό σημάδι ότι πρέπει να κάνεις έλεγχο στα αμορτισέρ σου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.