«Η ΝΔ γιορτάζει η το… Ποτάμι;»: Ποιος είπε την viral ατάκα-«μαχαιριά» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Η ΝΔ γιορτάζει η το... Ποτάμι;»: Ποιος είπε την viral ατάκα-«μαχαιριά» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Κάνε... φίλους να δεις καλό.

H Νέα Δημοκρατία… γιορτάζει. Το κυβερνών κόμμα μπορεί να μη διάγει και τις ευτυχέστερες μέρες του δημοσκοπικά (καθώς παρά την «εξαύλωση» της αντιπολίτευσης βλέπει και τα δικά του ποσοστά να πέφτουν σημαντικά), όμως το γεγονός πως κλείνει τα 50 χρόνια πολιτικής ζωής αρκούσε για να μαζευτεί πολύς κόσμος έξω από τα ιστορικά της γραφεία στη Ρηγίλλης.

Στο street party που διοργανώθηκε πάρα πολύς κόσμος έδωσε το παρών, αλλά υπήρχαν και ηχηρές απουσίες. 

Αναφερόμαστε, φυσικά, στο γεγονός πως τόσο ο Κώστας Καραμανλής όσο και ο Αντώνης Σαμαράς δεν έδωσαν το «παρών», προτιμώντας να μείνουν σπίτι τους. Όπως και να το κάνουμε, το γεγονός πως δύο πρώην πρόεδροι του κόμματος αλλά και δύο πρώην πρωθυπουργοί δεν πήγαν σε μια τόσο κομβική γιορτή της ΝΔ δείχνει πάρα πολλά.

Το να πει κανείς πως οι σχέσεις τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν είναι και οι καλύτερες δεν αποτελεί υπερβολή, αλλά ξεκάθαρη αλήθεια.

Κι αυτό φάνηκε και από την ατάκα που φέρνει στο φως το ΒΗΜΑ, στα… πηγαδάκια που σχηματίστηκαν στους δρόμους έξω από τη Ρηγίλλης. Κι εκεί ακούστηκε μία ατάκα που καταδεικνύει ποιο είναι αυτό που χρεώνουν στον αρχηγό της ΝΔ όσοι πρόσκεινται στον Αντώνη Σαμαρά: «Δεν ξέρω αν σήμερα γιορτάζει η ΝΔ ή το Ποτάμι», είπε χαρακτηριστικά στέλεχος κοντά στον Σαμαρά, αναφερόμενος στην πληθώρα στελεχών που ανήκουν πλέον στη ΝΔ και προέρχονται από το κέντρο και την κεντροαριστερά.

Μια πολιτική «πανσπερμία», δηλαδή, όπως συνέβη και στο Ποτάμι ιδίως από ένα σημείο και μετά, όταν κατηγορείτο πως δεν έχει ταυτότητα.

Το πού θα καταλήξει όλο αυτό και το αν θα έχουμε νέα επεισόδια στο «δράμα», είναι κάτι που απομένει να φανεί.

Κάτι μας λέει πως αυτό θα γίνει στο εγγύς και όχι στο απώτερο μέλλον…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version