13 χρόνια έχουν να δουν τέτοια νούμερα: Το ποσοστό που άφησε με ανοιχτό το στόμα τους δημοσκόπους

Aυτά είναι τα στελέχη που αφήνουν το ΠΑΣΟΚ και εντάσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ μετράει τις πληγές του…

Ασχέτως πια από το ποιος θα κερδίσει αυτή την εσωκομματική διαδικασία, ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το δεδομένο είναι ένα. Η ζημιά που έχει υποστεί το κόμμα της Κουμουνδούρου δείχνει να είναι μεγάλη. Πιθανώς, ανεπανόρθωτη.

Η τοξικότητα, τα «συντροφικά» μαχαιρώματα, ο τρόπος καθαίρεσης του Στέφανου Κασσελάκη, οι συμμαχίες, οι συνιστώσες, οι ομπρέλες, οι αποσχιστικές τάσεις έχουν φέρει πολύ μεγάλη κούραση στο εκλογικό σώμα του κόμματος, κάτι που αποτυπώνεται πια παντού.

Δεν είναι μόνο η λαϊκή αίσθηση που υπάρχει στον αέρα, αλλά και οι δημοσκοπήσεις που φανερώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετράει τις πληγές του, που είναι πλέον πάρα πολλές.

Ελεύθερη πτώση

Τα περισσότερα γκάλοπ εστιάζουν στην εκλογή του νέου αρχηγού, που είναι σχεδόν ότι θα εξελιχθεί σε θρίλερ, αφού ο Σωκράτης Φάμελλος και Στέφανος Κασσελάκης αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι βρίσκονται πάρα πολύ κοντά.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή «τρέχουν» και πολλές άλλες δημοσκοπήσεις που αφορούν την τρέχουσα δύναμη των κομμάτων, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου σε περίπτωση που είχαμε άμεσα εκλογές.

Δύο δημοσκοπήσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες εμφανίζουν στοιχεία που θα πρέπει να έχουν σοκάρει όλα τα στελέχη, ενός κομματικού φορέα, ο οποίος το 2015 έφτασε στο ιστορικό υψηλό του 36%, παίρνοντας την λαϊκή εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση.

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά, το ποσοστό αυτό έχει ισοπεδωθεί. Τα τελευταία ευρήματα από τα πιο πρόσφατα γκάλοπ επιστρέφουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε εποχές 2011, αφού τα ποσοστά του κυμαίνονται πια γύρω στο 5%!

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα χειρότερο για το κόμμα της Κουμουνδούρι. Οι δημοσκόποι εκτιμούν ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω όποιος κι αν εκλεγεί στην προεδρία. Υποστηρίζουν ότι η δεξαμενή έχει αδειάσει και πως είτε εκλεγεί ο Σωκράτης Φάμελλος είτε ο Στέφανος Κασσελάκης μόνο ένα πολύ μικρό μέρος των χαμένων ψηφοφόρων, θα συσπειρωθεί και πάλι στην νέα εποχή.

Από κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει πια σοβαρά να γίνει 5η ή ακόμα και 6η εκλογικά δύναμη της χώρας. Και το μεγάλο ερώτημα είναι ένα; Άραγε, επωφελείται από όλες αυτές τις διαρροές ψηφοφόρων το ΠΑΣΟΚ;

Η απάντηση είναι θετική, αλλά χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί αριθμητικά. Το ΠΑΣΟΚ δείχνει πως εδραιώνεται ως η δεύτερη δύναμη, ωστόσο κανείς ακόμα δεν μπορεί να υπολογίσει την δική του άνοδο, αυτό ίσως εξαρτηθεί από την πορεία των δικών του εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου αρχηγού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version