Δεν είχε ούτε βήχα, ούτε τίποτα άλλο: Το σύμπτωμα – καμπανάκι που έσωσε τη ζωή του Γιώργου Αυτιά

giorgos-autias

«Μου είπαν ότι αν μπω στο αεροπλάνο να πετάξω θα σκάσω στον αέρα»

Ο Γιώργος Αυτιάς βγήκε πρώτος στις ευρωεκλογές με τη ΝΔ αλλά δεν κατάφερε να παραστεί στην ορκωμοσία, στο Στρασβούργο εξαιτίας σοβαρού προβλήματος υγείας.

Ο λόγος που ο Γιώργος Αυτιάς δεν ορκίστηκε ήταν το γεγονός ότι του είχαν απαγορεύσει οι γιατροί να μετακινηθεί με αεροπλάνο από την Αθήνα επειδή είχε πνευμονία.

Δεδομένου του ιστορικού της υγείας του αλλά και της «μάχης» που είχε δώσει στο παρελθόν με τον καρκίνο, οι γιατροί είναι ήταν επιφυλακτικοί και πήγαιναν βήμα – βήμα.

Εν τέλει ο πρώην δημοσιογράφος και νυν ευρωβουλευτής βγήκε νικητής και μετέβη στις Βρυξέλλες όπου και ορκίστηκε.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ μίλησε για τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του και τη μάχη με τον καρκίνο: «Πέρυσι το καλοκαίρι προλάβαμε τον καρκίνο του προστάτη στο τσακ».

Όπως είπε στο Happy Day, «φέτος το καλοκαίρι ήταν κάτι το απίστευτο αυτό που έζησα».

Ο Γιώργος Αυτιάς είπε πως πήγε στον γιατρό έχοντας ένα και μόνο σύμπτωμα: ένιωθε πως κρύωνε.

«Μόλις πήγα να εξεταστώ από τους γιατρούς, κλείδωσαν αμέσως την πόρτα. Το μόνο που ένιωθα πριν πάω στον γιατρό ήταν ότι κρύωνα. Ούτε βήχα είχα, ούτε τίποτα. Οι γιατροί μου είπαν ότι αν μπω στο αεροπλάνο να πετάξω, δεν θα κατέβω, ή θα σκάσω στον αέρα», είπε.

«Μου είπαν ότι είχα πέντε λίτρα υγρό στην καρδιά. Το υγρό αυτό είχε περάσει και από την άλλη πλευρά. Μπήκα μέσα… Δυο τρύπες στην πλάτη, δυο σωληνάκια, 14 μέρες στο νοσοκομείο με πάρα πολύ πόνο. Έχασα ένα καλοκαίρι, αλλά ίσως κέρδισα αρκετά χρόνια. Όλα καλά… Πιστεύω ότι υπάρχει μια δύναμη πάνω από τον άνθρωπο που στις δύσκολες ώρες είναι κοντά μας. Δεν μου είχαν πει όλη την αλήθεια… Αν είχα μπει στο αεροπλάνο, γεια σας», αποκάλυψε.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.