Με φόντο τις εκλογές: Το πρώτο ηχηρό «όχι» στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ΝΔ

Με φόντο τις εκλογές: Το πρώτο ηχηρό «όχι» στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ΝΔ

Φαινόταν δεδομένο, αλλά...

Είναι το μοναδικό, ίσως, αμιγώς πολιτικό θέμα συζήτησης που απασχολεί τον τόπο, τώρα που το σκάνδαλο των υποκλοπών αρχίζει να «φθίνει»: το τι θα γίνει στις επερχόμενες εκλογές, μιας και μετράμε αντίστροφα για την συμπλήρωση της τετραετίας της Νέας Δημοκρατίας.

Με την ΔΕΘ να βρίσκεται σταθερά στο κάδρο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ερωτάται συνεχώς για τους πιθανούς «συνδυασμούς» και το τι θα συμβεί μετεκλογικά (καθώς φαντάζει δύσκολο το να σχηματίσει αυτοδυναμία κάποιο κόμμα), δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούσαν πως το κυβερνών κόμμα θα κάνει… άνοιγμα σε κάποιο από τα υπόλοιπα προκειμένου να συγκυβερνήσουν.

Η πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ «κάηκε» μετά τις παρακολουθήσεις του κ. Ανδρουλάκη. Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «καταστροφική ενδεχόμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΜέΡΑ25-ΠΑΣΟΚ», κάτι που φανερώνει ότι κι εκείνος θεωρεί πως με το ΚΙΝΑΛ δεν υπάρχει σημείο πολιτικής επαφής.

Η λογική λέει πως η ΝΔ θα στραφεί στην Ελληνική Λύση, καθότι είναι βέβαιο πως θα μπει στην Βουλή ξανά το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου και μάλιστα με ένα ποσοστό που θα είναι εκεί γύρω στο 4,5%-5%.

Παρά το σχετικά… δεδομένο «κούμπωμα» των δύο μερών που κινούνται και στον ίδιο, πάνω-κάτω, ιδεολογικό χώρο, η Ελληνική Λύση με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να «συνεργαστεί» με κανέναν, κλείνοντας την πόρτα σε κρούσεις συνεργασίας τόσο από τη ΝΔ, όσο και από οποιοδήποτε άλλο κόμμα.

«Επειδή ο πρωθυπουργός δεν ήταν «έτοιμος» να απαντήσει για το ενδεχόμενο «μετεκλογικών συνεργασιών», η Ελληνική Λύση είναι απόλυτα έτοιμη για να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να «συνεργαστεί» με κανέναν.

Αντίθετα ο κύριος Μητσοτάκης απέδειξε την απόλυτη σύμπλευσή του με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και την πλήρη αποξένωση τους από τον ελληνικό λαό.

Σύμπλευση στην αναγνώριση της ψευδομακεδονίας και στην προώθηση της ένταξης Σκοπίων και Αλβανίας στην ΕΕ, παρά τις περί του αντιθέτου προεκλογικές διαβεβαιώσεις του Κυριάκου ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ο οποίος μάλιστα ξεκαθάρισε ότι θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο μόνον εάν το επιθυμεί ο ΣυΡιζΑ! Άλλη μία κωλοτούμπα, «από τον πρωθυπουργό που δεν κάνει κωλοτούμπες».

Στήριξη στην αντεθνική δράση της πλειοψηφίας των ΜΚΟ, τις οποίες μάλιστα ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «υποδειγματικής λειτουργίας»!

Σύμπλευση στην «αντιμετώπιση» της ενεργειακής, επισιτιστικής και οικονομικής κρίσης με θεωρίες συνωμοσίας περί «ρωσικής εμπλοκής» αντί της αλλαγής πολιτικής, όπως ακριβώς έκανε ο ΣυΡιζΑ για να προωθήσει την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών. Δημιουργούν «φανταστικούς εχθρούς» δίνοντας μάλιστα συγχωροχάρτι στην φασιστική Τουρκία, την ώρα που οι Έλληνες υποφέρουν από τις εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης τις οποίες στηρίζει τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ.

Σύμπλευση στο χρηματιστήριο ενέργειας, στην άρνηση εξορύξεων του εθνικού μας πλούτου, στην κατάργηση του λιγνίτη, που εκτίναξαν τους λογαριασμούς ρεύματος, καυσίμων και φυσικού αερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Λύση ως μία γροθιά, θα συνεχίσει να υπηρετεί το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον, σε αντίθεση με τη ΝΔ. Όσοι λοιπόν σκοπεύουν να αναζητήσουν «αποστάτες» για να παραμείνουν στην καρέκλα, ας ψάξουν στους όμορους πολιτικούς τους χώρους και όχι στην Ελληνική Λύση», καταλήγει η ανακοίνωση», ανέφερε σχετικά.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι το πού θα στραφεί τώρα η Νέα Δημοκρατία και το τι θα κάνει, βέβαια, και η αξιωματική αντιπολίτευση…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.