Σακελλαροπούλου τέλος: Το πρόσωπο – έκπληξη που θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Μητσοτάκης

kuriakos-mitsotakis
Ξεκίνησε ήδη τις επαφές ο πρωθυπουργός

Η απόφαση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου να στηρίζει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών προκάλεσε «αντάρτικο» στη ΝΔ, με αποτέλεσμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αναζητά το νέο πρόσωπο που θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η δεύτερη θητεία της κ. Σακελλαροπούλου έχει αποκλειστεί οριστικά αφού 20 βουλευτές της ΝΔ έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να την ψηφίσουν.

Ταυτόχρονα, στον ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος του προέδρου της ΚΟ, Νίκου Παππά, έχει αποκλειστεί η στήριξη της νυν προέδρου.

Πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αρχίσει τις επαφές με στόχο να προτείνει ένα πρόσωπο που θα στηρίξει σύσσωμη η ΚΟ της ΝΔ.

Ποιον θα προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Ήδη έχουν ακουστεί τα ονόματα των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή – Αντώνη Σαμαρά για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτεται να προτείνει ακόμη ένα πρόσωπο «έκπληξη».

Όλα ξεκίνησαν στις 23 Σεπτεμβρίου όταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισκέφτηκε το Μέγαρο Μαξίμου και συνομίλησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το dnews.gr, ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βολιδοσκοπήθηκε από τον πρωθυπουργό για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξε αντίδραση από τον ευρωβουλευτή, ωστόσο είναι ένα από τα ονόματα που «παίζουν δυνατά» για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Μάλιστα, πρόκειται για ένα πρόσωπο που θα ψηφίσει σύσσωμη η ΚΟ της ΝΔ, που αυτό είναι και ο κύριος στόχος του κ. Μητσοτάκη για το πρόσωπο που θα προτείνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version