Αυξήσεις-φωτιά στο ρεύμα: Αυτά είναι τα «δώρα» για τα νοικοκυριά που μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας

Τα στοιχεία που κάνουν την κυβέρνηση να αισιοδοξεί για την πορεία της πανδημίας

Τα επιτελεία επεξεργάζονται το ενδεχόμενο να πριμοδοτούνται τα νοικοκυριά

Οι ανακοινώσεις που έκαναν οι αρμόδιοι υπουργοί το πρωί της Τετάρτης, αφορούσε το πλάνο για την εξοικονόμηση ενέργειας, ρεύματος και φυσικού αερίου, στα δημόσια κτήρια και φορείς, ωστόσο είναι πολύ πιθανό ένα ανάλογο πλάνο να ισχύσει και για τους οικιακούς καταναλωτές.

Οπως έχει διαρρεύσει τα επιτελεία επεξεργάζονται το ενδεχόμενο να πριμοδοτούνται με κάποιον τρόπο, πιθανότατα μέσω επιδότησης, τα νοικοκυριά που θα περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος.

Κάτι τέτοιο άλλωστε δεν το διέψευσε ούτε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας που απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το πως θα λειτουργήσει το νέο μοντέλο επιδοτήσεων στο ρεύμα δεν άνοιξε τα χαρτιά του λέγοντας πως «τα σχήματα θα ανακοινωθούν όταν είναι έτοιμα» παραδέχθηκε όμως πως «θα είναι μία δίκαιη και εστιασμένη λύση».

Η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας είναι το βασικό ζητούμενο για τον ερχόμενο -τουλάχιστον- χειμώνα καθώς οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες, με τις τιμές σε ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο να αυξάνονται συνεχώς.

Την ίδια στιγμή αναμένεται να ανακοινωθεί αύξηση σε δικαιούχους και ενδεχομένως και ποσά για το πετρέλαιο θέρμανσης ώστε ο τα νοικοκυριά να στραφούν εκεί για τη θέρμανσή τους μειώνοντας ταυτόχρονα τη χρήση φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.