Το πρόσωπο μιλάει πριν το selt test: Το σημάδι που δείχνει ότι κόλλησες Όμικρον 5 αλλά είσαι ασυμπτωματικός

Το πρόσωπο μιλάει πριν το selt test: Το σημάδι που δείχνει ότι κόλλησες Όμικρον 5 αλλά είσαι ασυμπτωματικός

Τα συμπτώματα στους ασθενείς ποικίλουν και μπορεί να είναι ο πυρετός, η καταρροή, αλλά και η κούραση. Πριν όμως το θετικό self test μπορεί να υπάρχει ένα ακόμα σύμπτωμα...

H πανδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να απασχολεί με τα κρούσματα να μην… μηδενίζουν. Η μετάλλαξη Ομικρον έφερε νέα εμβόλια των φαρμακοβιομηχανιών αφού η διασπορά της είναι μεγάλη.

Τα συμπτώματα στους ασθενείς ποικίλουν και μπορεί να είναι ο πυρετός, η καταρροή, αλλά και η κούραση. Πριν όμως το θετικό self test μπορεί να υπάρχει ένα ακόμα σύμπτωμα: η οξεία επιπεφυκίτιδα.

«Η επιπεφυκίτιδα δεν αποτελεί συχνό σύμπτωμα στους ασθενείς που έχουν θετικές εξετάσεις για τον ιό, ωστόσο όταν εμφανίζεται, προηγείται συνήθως της εμφάνισης άλλων συμπτωμάτων, όπως ο πυρετός, το γενικό αίσθημα κακουχίας και ο βήχας», είπε ο Dr Edoardo Trovato Battagliola, οφθαλμίατρος στο Πανεπιστήμιο της Bologna και συγγραφέας της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό IDCases.

«Η ιδιαιτερότητα των 5 ασθενών που εξετάστηκαν από την έρευνά μας ήταν ότι η επιπεφυκίτιδα παρέμεινε το μοναδικό σύμπτωμα και σημείο λοίμωξης σε όλη τη διάρκεια της νόσησης», είπε ο επιστήμονας.

Ο Dr Battagliola και ο Dr Sergio Zaccaria Scalinci, ο άλλος συγγραφέας της έρευνας, ανέφεραν τα περιστατικά 4 ανδρών και 1 γυναίκας μέσης ηλικίας με οξεία επιπεφυκίτιδα και συμπτώματα όπως υπεραιμία του επιπεφυκότα, επιφορά και φωτοφοβία, τα οποία παρέμειναν για αρκετές ημέρες χωρίς να δείχνουν σημεία υποχώρησης.

Οι γιατροί επιβεβαίωσαν τη διάγνωση της οξείας επιπεφυκίτιδας και συμβούλευσαν τους 5 ασθενείς να συνεχίσουν τη συμπτωματική θεραπεία με σταγόνες μοξιφλοξασίνης για 5 ακόμα ημέρες.

Καθώς οι ασθενείς επισκέφθηκαν το νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του SARS-CoV-2, οι γιατροί τούς ρώτησαν αν είχαν επισκεφθεί περιοχές με αρκετά κρούσματα. Όπως διαπίστωσαν, και οι 5 ασθενείς είχαν επισκεφθεί προσφάτως τη Λομβαρδία, ένα hotspot του COVID-19. Κανένας από τους ασθενείς δεν είχε πυρετό, αναπνευστικά συμπτώματα ή άλλες εκδηλώσεις του COVID-19.

Παρά το γεγονός ότι ήταν ασυμπτωματικοί, οι ασθενείς έκαναν εξετάσεις για τον SARS-CoV-2 με λήψη ρινοφαρυγγικού δείγματος, οι οποίες ήταν θετικές και για τους 5.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.