Την ώρα που το ρεύμα καίει: Πότε θα δούμε τα πρώτα χιόνια στην Αττική και θερμοκρασίες κάτω απ’ το μηδέν

Ντροπή και θλίψη: Η άγνωστη ιστορία από τον χιονιά στην Ελλάδα που συγκλόνισε τον κόσμο

Δύσκολος χειμώνας στη «σκιά» της ενεργειακής κρίσης

Τα Μερομήνια για το υπόλοιπο του 2022 είναι εδώ και δείχνουν ότι ο φετινός χειμώνας που θα είναι δύσκολος λόγω της ενεργειακής κρίσης θα είναι και «βαρύς» από άποψη καιρού.

Συγκεκριμένα, ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας, ο οποίος και ασχολείται με την ανάλυση τους, «βλέπει» πολλές βροχές και χαμηλή θερμοκρασία. Ο καιρός θα… δείξει τα δόντια του τον Σεπτέμβριο με βροχές και τα φαινόμενα θα είναι έντονα το τρίτο δεκαήμερο.

Βροχερός θα είναι και ο Οκτώβριος, ειδικά από το δεύτερο μισό του και έπειτα ενώ θα υπάρχει σημαντική διαφορά στις θερμοκρασίες του Βορρά σε σχέση με τον Νότο. Ο Νοέμβριος θα είναι αρκετά ήπιος από πλευράς θερμοκρασιών. Δύσκολος από άποψη καιρικών συνθηκών θα είναι ο Δεκέμβριος, καθώς θα υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα και στις αρχές του μήνα αναμένεται να πέσουν τα πρώτα χιόνια στην Αττική.

Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να εμφανίζεται το τρίτο δεκαήμερο. Αίσθηση άνοιξης ενδέχεται να πάρουμε τον Φλεβάρη όπου και πάλι θα σημειώνονται πολλές βροχές.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.