Τελευταίο χαρτί Τσίπρα…

Τελευταίο χαρτί Τσίπρα...

Ή τώρα ή... ποτέ.

Τα πράγματα στο πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας είναι εξαιρετικά τεταμένα, με το σκάνδαλο των υποκλοπών να συνεχίζει να βρίσκεται στο προσκήνιο και την κυβέρνηση να γνωρίζει (μικρότερους του αναμενομένου, ωστόσο) κλυδωνισμούς.

Πολλοί θεώρησαν πως με δεδομένα τα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους 12 μήνες στην Ελλάδα η αντιπολίτευση θα επωφελούνταν σε τεράστιο βαθμό και θα παρουσίαζε μια ξεχωριστή δυναμική, με φόντο το να είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ωστόσο, στις τελευταίες δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει μεν μία πτώση της τάξης του 1,7%-1,8%, όμως η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρή και παρά το γεγονός πως πράγματι η διαφορά έχει μικρύνει, συνεχίζει να κυμαίνεται στα πέριξ των 6-7 μονάδων, που «δείχνουν» νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παρά το γεγονός πως ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει ξανά και ξανά πως δεν προτίθεται να κάνει πρόωρες εκλογές και ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, η πιθανότητα προσφυγής στις κάλπες πριν από τον Μάιο του 2023 παραμένει ζωντανή.

Αυτό σημαίνει πως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αν θέλει να κάνει την τεράστια ανατροπή οφείλει να δοκιμάσει κάτι τελείως διαφορετικό και να… ταράξει τα νερά.

Οι τελευταίες πληροφορίες από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι πρόθεση του πρώην πρωθυπουργού είναι ν’ ανεβάσει κι άλλο τους τόνους και να συνεχίσει την ολομέτωπη επίθεση στην ΝΔ, ενώ εντός του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί σχετική ηρεμία καθώς ο πρόεδρός τους έχει ένα χαρτί στο μανίκι που για την ώρα δεν το έχει παίξει ακόμα.

Πότε θα το κάνει;

Υπομονή μερικές μέρες και όλα θα γίνουν πιο σαφή…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.